Yalnız Mesajı Göster

Müşriklerin Efendimiz'e Ve Müslümanlar'a İşkencele

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Müşriklerin Efendimiz'e Ve Müslümanlar'a İşkencele

Müşriklerin Efendimiz'e Ve Müslümanlar'a İşkenceleri

El-Evzaî, Yahya b Ebî Kesîr, Muhammed b İbrahim et Teymî aracılığıyla Urve'nin şöyle dediğini anlatır: Abdullah b Amr (ra)'a "Müşriklerin Rasülullah (sav)'a yaptıkları en feci işkenceyi bana anlat" dedim de, dedi ki:
-Nebi(sav) Ka'be'nin yanında namaz kılarken Ukbe b Muayt gelip Efendimizin elbisesini boynuna dolayarak şiddetle boğazını sık­tı Durumu gören Ebû Bekir (ra) hemen atılıp omuzlarından kavray­arak herifi Rasülullah (sav)'ın üzerinden fırlatıp attı ve sonra şu ayetle bağırdı:
"Rabbinizden size deliller getirmiş olmasına rağmen, Rabbim AUahtır diyen bir insanı öldürecekmisiniz?" (Gafir 28) İbni İshak da aynı kıssayı Yahya b Urve aracılığıyla Abdullah b Amr dan nakleder
Yine bu haberi Süleyman b Bilal ile Abde, Hişam b Urve- Ba­bası aracılığıyla Amr b el Âs'tan nakleder İşte bu isnad illeti açıkça belli olan bir haberdir Ama Muhammed b Füleyh bu hadisi Hişam babası aracılığıyla Abdullah b Amr'dan nakleder Buda birinci rivayet için tercih sebebidir
Süfyan ve Şu'be (Lafız Şu'benindir) Ebû İshak'tan naklederlerki Amr b Meymûnu Abdullah b Amr dan şöyle dediğini naklederken iş itmiş:
-Etrafında Kureyş'ten bir takım insanlar olduğu halde Rasûlullah secdede idi Orada bir deve karnı vardı Kureyşliler birbirlerine "Kim bu devenin rahim yatağını alıpta Muhammedin sırtına koyar?" dedi­ler Bunun üzerine Ukbe b Ebî Müayt hemen atılıp onu Rasülullahın sırtına attı Hz Falıma da (ra) gelip onu Rasûlullah'm üstünden alarak bunu yapana beddua etti Abdullah derki: "Rasülullahı onlar
Beyhakî Delâü 2/277 Müsned 2/218-5/331 Taberî Tarih 2/333 1/14
aleyhine o günden başka beddua ettiğini görmedim Efendimiz şöyle beddua etti:
«Allah'ım Kureyş'ten şu topluluğu sana havale ederim Allah'ım Ebû Cehil b Hişam'ı Utbe b Rabiâ'yı Şeybe b Rabiâ'yı, Ukbe b Ebî Muaytı ve Ümeyye b Halefi sana havale ederim» Şu'be Rivayetinde "Übey b Halef mi" diye şüphe etti Süfyan ise onun Ümeyye olduğu-nada şüphe etmedi Abdullah derki: ben onları Bedir savaşı günü öl­dürülüp bir çukura atılmış gördüm Ancak Ümeyye çok iri kıyım bir adam olduğundan kuyuya ulaşamadan parçalandı
Haberi Buhari ve Müslim Şu'be ve Süfyan hadisi olarak tahric ederler
Müslim anlatıyor Bize Abdullah b Ömer b Ebân Abdürrahim b Süleyman- Zekeriyya- Ebû İshâk Amr b Meymûn isnadıyla Abdullah (ra)'tan şöyle dediğini anlattı Rasûlullah (sav) Beytin yanında na­maz kılarken Ebû Cehil ve avanesi oturuyorlardı Orada bir gün önce deve kesilmişti Ebû Cehil yanındakilere; "hanginiz kalkıp şu deve­nin rahim yatağını alıp Muhammed secdeye gidince onun omuzuna atacak?" dedi İçlerinden en eşkıyası "Ukbe b Muayt" fırlayıp onu aldı ve Efendimizin omuzuna koydu Gülüşüp birbirlerine eğleniyor­lardı Ben dikilmiş bakıyordum Eğer düşmana karşı koyacak gücüm olsaydı elbette onu Rasûlullahın üstünden kaldırıp atardım Nebî (sav) secdeden hâla başını kaldırmıyordu Henüz genç kız çağındaki Fatıma (ra) gelip onu üzerinden atarak müşriklere kötü sözler söyledi Rasûlullah namazını bitirince sesini yükseltti, sonra onlara beddua etti Rasûlullah beddua edince üçkere düa eder, birşey istedi­ğinde de üçkere isterdi Sonra üçkere "Allahım Kureyşi sana havale ederim!" buyurdu Onlar Rasûlullahın bu beddu­asını duyunca neşeleri kesildi ve Efendimizin duasından korktular
Sonra "Allahım Ebû Cehil b Hişamla Utbe b Rabia, Şeybe b Rabia Velid b Ukbe Umeyye b Halef ve Ukbe b Muaytı sana havale ede­rim" dedi Yedinci kişiyi söylemişti ama onu belleyemedim Muham-med'i hak ile gönderene yemin ederimki Efendimizin adını saydığı bu adamları Bedir günü yere serilmiş olarak gördüm Sonra bir kör kuyuya Bedir kuyusu denen kör kuyuya sürünüp attılar

Alıntı Yaparak Cevapla