Yalnız Mesajı Göster

Müşriklerin Efendimiz'e Ve Müslümanlar'a İşkencele

Eski 08-02-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Müşriklerin Efendimiz'e Ve Müslümanlar'a İşkencele

İbni Uyeyne nin nakline göre Amr b Dinar şöyle der
-Amr b el Âs (Müslümanları yakalamaya gittiği) Habeşistan'dan dönünce evine kapanıp kalmıştı Halk "ne oluyor niye dışarıya hiç çıkmıyor" dediler O da onlara "şu Habeş kiralı Ashame şu adamınız Muhammedin peygamber olduğunu sanıyor" dedi
Muhammed b Humeyd er Razi tarikıyla İbni -İshak'tan rivayet olunuyorki Nebi (sav) İslama da'vet eden bir mektubunu Necâşiye yazıp gönderdi Bu mektup, Amr b Ümeyye ed Damrî'nin yanında idi Necâşi de Efendimiz'e şöyle cevap yazıp yolladı
«Bismİllahirrahmanirrahim
Habeş kiralı Ashame b Ebhur'dan Allah Raslilü Muhammed'e Se­lam sana ey Allah'ın Nebîsi Allah'ın rahmet ve bereketi senin Üzeri­ne olsun (Yâ Rasûlullah! İsa hakkında bahsettiğin mektubun bize ulaştı Yerin ve göğün Rabbine yemin olsun ki İsâ senin anlattıkla­rından çöp kadar fazla değil O senin dediğin gibidir Senin bize ne ile gönderildiğini anlamış bulunuyoruz Amcan oğluyla arkadaşlarını ağırladık Senin Allah Rasülü olduğuna şahadet ederim Sana ve amcan oğluna (Ca'fere) bîat ettim Onun önünde alemlerin Rabbi Allaha teslim oldum Oğlum Eriha'yı sana gönderiyorum Çünkü ben ancak kendime sahibim Yâ RasüluIIah sana gelmemi istersen bunu da yerine getiririm»
Yunus, İbni İshak'tan şöyle dediğini anlatır: Necâşî'nin adı "Mashame" idi Bu arabca "el Atıyye" (bağış) anlamına gelir Necâşi ise (İran'da) Kisra (Bizans'ta Kayser) ve Hirakl Kelimelerindeki gibi Kıral demek anlamına gelen bir isimdir
Cabir (ra)'ın naklettiği bir hadiste ise "Nebi (sav) Necâşi As­hame üzerine gaiben cenaze namazı kıldı" denmektedir İbni İshak'ın bu zata (Ashame yerine) Mashame demesi gerçekten garib olup başkasından duyulmamış bir sözdür

İmam Zehebi:

Alıntı Yaparak Cevapla