Yalnız Mesajı Göster

Unutma Oğlum!

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Unutma Oğlum!

Unutma oğlum!

4 Ocak 2009 tarihinde İsrail ordusu Gazze'ye kara harekâtı başlattı Sekiz gün önce başlattıkları hava bombardımanı sonrası bu tarihte Gazze'ye karadan girerek, insanlık tarihinin ender şahit olduğu vahşete imza attı Ben bu yazıyı yazdığım tarihte -14 Ocak 2009- çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlı 1000'den fazla şehit, 4000 binden fazla ağır yaralı vardı

Unutma oğlum! Bu kanlı vahşeti işleyen İsrail, uluslar arası hiçbir hukuku tanımadan kimyasal silah kullandı Sen olan bitenden habersiz oyuncaklarınla oynarken, yaşıtların misket bombalarıyla ölüyor, yaralanıyor, sakat kalıyorlardı Lazer ışınlı füzeler o minik bedenlerini kömür haline getiriyordu Haberleri izlerken yaşıtlarının görüntülerine anlam veremiyordun, yüzündeki tebessüm yerini çocuksu bir hayrete terk ediyordu Bense bir o çocuklara bir de sana bakarak, bir şey yapamamanın acısıyla gözyaşlarımı içime gömüyordum

Unutma oğlum! Eli kanlı bu vahşiler hiçbir kutsal değer tanımıyorlardı Camide ibadet eden Müslümanların üzerine füzelerle, tank toplarıyla saldırıyor, şehid ediyorlardı Bununla sınırlı kalmayıp, sivil yaralılar için yardıma giden ambulanslar hedef alınıyor, doktorlar öldürülüyordu Daha da utancı, bedenleri ateş topu içinde yanmış yerdeki cesetlerinin başında gülerek hatıra fotoğrafı çektiriyorlardı Bu utanç görüntülerini senin için arşivledim oğlum! Ümmeti bu utanç fotoğrafları kadar üzen bir başka husus da, Müslüman ülkelerde bazı basın ve yayın kuruluşlarında yayınlanan haberler ve köşe yazıları da vardı Bu kanlı işgalin müsebbibi olarak vatanlarını işgal edenlere karşı savaşan mücahidleri göstermeleriydi Bu belgeleri de senin için arşivledim, aklın erdiğinde okuyup da, vicdanı ölmüş sözde aydınların nasıl bir zillet içinde olduklarını tarihin şahitliğiyle hatırlayasın diye

Unutma oğlum! Bizler Müslüman'ız Bizim dinimiz, kâfirlerle savaşta dahi, çocukların, kadınların, yaşlıların öldürülmelerini yasaklamaktadır Hastaneleri, aşevlerini, yaşlı barınaklarını, okulları, ibadet yerlerini yağmalamak, yıkmak hiçbir şekilde caiz görülmemiştir dinimizde Ama Siyonist işgalci tüm bunları yaparak insanlığa büyük bir utanç yaşatmıştır Dünyanın her tarafından yapılan insani yardımların mazlum Filistin halkına ulaşmasına bile engel oluyorlar BM yardım ekibine silahlı saldırı yapılmaktadır Türkiye'den yardım götüren sivil toplum kuruluşlarının üzerine ateş açılmakta, taciz edilmektedir 5 saat 3 kg un almak için kuyrukta bekleyen Filistinlinin neler yaşadığını için burkularak düşüneceksin bir gün! İçecek su yok, yaralarını saracak sargı bezi yok, perde ve bulabildikleri bez parçalarını kullanıyorlar Tıbbi malzeme taşıyan tırlar sınırlarda bekletiliyor, yaralı insanlar bile bile ölüme terk ediliyorlar

Unutma oğlum! 23 Mart 2003'te Filistinli bir doktor ve ailesinin evini yıkmaya gelen İsrail buldozerleriyle ezilerek öldürülen International Solidarity Movement´in (Uluslararası Dayanışma Hareketi) üyesi 23 yaşındaki Rachel Corrie, mavi gözleriyle bir daha merhametle Filistinli çocuklarına bakamadı Ama onun yüreğinde yeşerttiği insanlık sevgisi, kalbi ölmemiş bütün dünya insanlarının yüreklerinde hâlâ yaşamaktadır Onun annesine hitaben yazdığı mektupları da senin için arşivledim, büyüyünce okursun diye Bir taraftan kalbinde merhamet pınarı taşan mavi gözlü Rachel, diğer taraftan paletlerin altına alıp bir ileri bir geri giderek bu meleği ezen İsrailli Siyonist Rachel bir mektubunda annesine şunları yazıyordu oğlum: ""Anneciğim İsrail ordusu burada iki büyük kuyuyu yıktığı için, halk susuz Yıkılan kuyular buranın su ihtiyacının yarısını karşılamaktaydı İnsanlar bizden yıkıma karşı evlerini korumaya yardımcı olmamız için geceleri yanlarında bulunmamızı bekliyor Ama akşam saat ondan sonra, dışarı çıkmak çok zor; çünkü İsrail ordusu sokaklarda gördüğü herkesi direnişçi sayıyor ve ateş ediyor Bizim sayımız ise pek az…"

Unutma oğlum! İsrail'in temel amacı, sınırları tam olarak bilinmemekle birlikte yerleştiği ve işgale çalıştığı coğrafyanın kendileri için "vaat etilmiş topraklar" olduğu ve bu toprakların hâkimiyetlerine geçirilmesidir Bu amaçları doğrultusunda her yol onlar için mubahtır! Bu Siyonistler büyük Peygamberlerden Hz İbrahim, Hz Lut, Hz Musa, Hz İsa'ya da ihanet etmişlerdir İnsanların yeryüzünde tek ilaha ibadet etmelerini, adalet ve merhameti hâkim kılmayı şiar edinmiş bu yüce şahsiyetlerin emir ve tavsiyelerini hiçe sayarak gözyaşı, kan ve düşmanlık tohumlarını alabildiğine yeryüzüne hâkim kılmaya çalışmaktadırlar Sevgili oğlum, Kitabını iyi oku, yeryüzünde adaleti, insan onuruna yakışan bir hayatın temel prensiplerini orada göreceksin Dinler tarihini, iyi tetkik etmelisin ki, bugün yeryüzünü yaşanmaz kılmak isteyenlerin kendi dinlerini nasıl tahrif ettiklerini tespit edebilesin!

Unutma oğlum! Zalimlerin yaptıkları her zulüm ilahi adaletin tecellisi olarak bir gün kendilerine yönelecektir "Sakın, Allah´ı zalimlerin edip-eylediği şeylerden habersiz sanma; O sadece, onlara, gözlerin dehşetle bakakalacağı Gün´e kadar zaman tanımaktadır" (İbrahim; 42) Sen her zaman mazlumun yayında olmayı görev bil! Dinde kardeşin olan Müslümanlarla, fıtratta kardeşin olan geniş insanlık ailesi içerisinde hak ve adaleti ikame etmek için tüm gayretinle çalış! Unutma ki, "Allah muttakilerle beraberdir" (Tevbe: 123)

Vedat AYDIN

Alıntı Yaparak Cevapla