08-02-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Davetlerde Allah'ın Sünneti
Davet Yolunda Sapmalar Ve Uyarımız
Davet yolunun işaretleri açık ve istikameti bellidir Ancak bu yolda yürüyen kimse, doğru istikametten uzaklaşarak bir takım sapmalara kaymakla karşı karşıyadır Bu da, bilerek yolundan ayrıldığı yahut niyetini değiştirdiği için değildir Aksine, çoğu kez bu tür sapmalardaki tökezlemeler, hareketlerdeki aşırı bir rağbet ve gayretin sonucudur Özellikle bunu, bugün İslâm'a davet sahasında harekete yönelik olan kimselerde görüyoruz Bunlar, kendilerinden önce İslâm davasının sancağını taşıyanların öldürüldüklerine, eziyet ve işkencelere maruz kaldıklarına şahid olmalarına ve işitmelerine rağmen, bu gibi sindirici hareketlere aldırış etmeksizin samimiyet ve doğruluklarıyla ortaya çıktılar
Bundan dolayı, farkına varmadan yoldaki sapmalardan herhangi birine düşmelerinden korkarak, tecrübe ve uygulamalar sonucu ortaya çıkan müslüman gençliğe bu gerçeği göstermede gecikmek istemiyoruz Ta ki, sebat eden, ayakları kaymayan ve telafisi sonra güç olan stratejisini önceden tayin etsin Zira hastalıktan korunmak, onu tedavi etmekten daha kolaydır Yüce Allah ne doğru söylemiş:
"Bu, dosdoğru olan yoluma uyun Sizi Allah yolundan ayrı düşürecek yollara uymayın Allah bunları size sakınasınız diye buyurmaktadır "
"De ki bu benim yolumdur Ben ve bana tabi olanları basiretle Allah'a davet ediyoruz Allah'ı noksan sıfatlardan tenzih ederim Ben asla Allah'a şirk koşanlardan değilim "
|
|
|
|