Yalnız Mesajı Göster

Davetlerde Allah'ın Sünneti

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Davetlerde Allah'ın Sünneti

Davet Yolunda Sapmalar Ve Uyarımız

Davet yolunun işaretleri açık ve istikameti bellidir Ancak bu yolda yürüyen kimse, doğru istikametten uzaklaşarak bir takım sapmalara kay­makla karşı karşıyadır Bu da, bilerek yolundan ayrıldığı yahut niyetini değiştirdiği için değildir Aksine, çoğu kez bu tür sapmalardaki tökezle­meler, hareketlerdeki aşırı bir rağbet ve gayretin sonucudur Özellikle bu­nu, bugün İslâm'a davet sahasında harekete yönelik olan kimselerde gö­rüyoruz Bunlar, kendilerinden önce İslâm davasının sancağını taşıyanların öldürüldüklerine, eziyet ve işkencelere maruz kaldıklarına şahid ol­malarına ve işitmelerine rağmen, bu gibi sindirici hareketlere aldırış et­meksizin samimiyet ve doğruluklarıyla ortaya çıktılar
Bundan dolayı, farkına varmadan yoldaki sapmalardan herhangi bi­rine düşmelerinden korkarak, tecrübe ve uygulamalar sonucu ortaya çı­kan müslüman gençliğe bu gerçeği göstermede gecikmek istemiyoruz Ta ki, sebat eden, ayakları kaymayan ve telafisi sonra güç olan stratejisini önceden tayin etsin Zira hastalıktan korunmak, onu tedavi etmekten daha kolaydır Yüce Allah ne doğru söylemiş:
"Bu, dosdoğru olan yoluma uyun Sizi Allah yolundan ayrı düşüre­cek yollara uymayın Allah bunları size sakınasınız diye buyurmaktadır"
"De ki bu benim yolumdur Ben ve bana tabi olanları basiretle Allah'a davet ediyoruz Allah'ı noksan sıfatlardan tenzih ederim Ben asla Allah'a şirk koşanlardan değilim"

Alıntı Yaparak Cevapla