Yalnız Mesajı Göster

Davet Sahasında İşlenen Kötülük

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Davet Sahasında İşlenen Kötülük

Doğru Metod

İslâm'ın hayrına olanı gerçekleştirmek ve Allah'ın dinini yeryüzüne hakim kılmak istiyorsak, bundan önce Allah Resulünün (as) imanla, sevgiyle, kardeşlikle, çalışmakla, bozmadan, değiştirmeden, ifrat ve tefri­te düşmeden üzerinde yürüdüğü yolda, bizatihi bizim de yürümemiz ge­rekir
"Müminlerden öyle adamlar vardır ki, üzerinde Allah ile yaptığı ahide sadakat gösterdiler, böylece onlardan kimi adağını gerçekleştirdi (şehid olup sözünü yerine getirdi), kimi de beklemektedir Onlar, hiç bir değiştirme ile (sözlerini) değiştirmediler Çünkü Allah, (sözüne bağlı ka­lıp doğru olan) sadıkları sadakatlerinden dolayı mükafatlandıracak, mü­nafıkları da dilerse azablandıracak, ya da tevbe (nasip edip tevbe)lerini kabul edecektir Hiç şüphe yok Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir"
"De ki: Bu, benim yolumdur Bu basiret üzere Allah'a davet ederim; ben ve bana uyanlar da Ve Allah'ı tenzih ederim, ben müşriklerden de­ğilim"
Yüce Allah, bizleri Resulü (as)'nün yoluna, bu yolu bozmadan ve değiştirmeden tabi olan kullarından eylesin

Alıntı Yaparak Cevapla