08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İlahi Armağan -62- Meclis
Ey mürid ve ey kader ovasında varlığını yitiren, seni aldatan şeyleri ortadan kaldırman gerek Kalbine altın, gümüş, cevahir koyma Orayı temiz tut; kilitle ve anahtarını cebine yerleştir Kalbini dünyalık işlerden fariğ kılman icap eder Şehvet, lezzet ve yaramaz hâllerin oraya girmesi doğru olmaz Orayı zikre, fikre vermelisin Bilhassa ölüm ve sonrası düşüncelerini oraya yerleştirmelisin
Orada az ümitli olmanın kimyasını bulmaya bak “Ben şu anda dünya hayatını bırakıyorum; gözümü açıkta bırakan şey yok!” diyebilmelisin
Yapılan işlerin safiyete ermesi, boş emellerin kısılması ile hâsıl olur Şayet, uzun emelli olursan, gösteriş yaparsın; içinde olanın aksini göstermeye kalkar, nifaka belenirsin
Ümitleri haddini aşmayan için her şey, kalben bir yana atılmıştır O her şeyi keser Zühd ve fena libasını giyer, sonra marifet hâline bürünür
Peygamber’imiz şöyle buyurur: “Bana altı şeyi yerine getireceğinize söz verin, cennete girmenize kefil olayım:
1- Hanginiz olursa olsun, söz ederken yalan katmasın
2- Verilen emanete hain gözle bakmasın
3- Yaptığı vaadi yerine getirsin
4- Elinizi yasaklardan çekiniz
5- Gözlerinizi haramdan alınız
6- Cinsi varlığınızı kötülükten koruyunuz ”
Bu hadis-i şerifi İmâm-ı Taberânî rivayet etmiştir Bunun bir başka şekli de şöyle rivayet edilmiştir: “Bana altı şeyi yapacağınıza söz veriniz; cennet için size kefil olacağım:
1- Söz ettiğiniz zaman, yalan söylemeyiniz
2- Size verilen emanete hıyanet etmeyiniz
3- Bir vaatte bulunursanız, dönmeyiniz
4- Elinizi
5- Gözünüzü
6- Ve cinsi duygularınızı yanlış yollara dalmaktan alıkoyunuz ” İç âlemin temizlenir, ittihat âlemine geçerse, Rabb’inin sana çağrısını duyarsın Bu duyuşta vasıtanın lafı olmaz
Korkun ve ümidin bir olunca, Mevlâ’nın sana hitabı gelir
|
|
|