08-02-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İlahi Armağan -61- Meclis
Ey bilgin kişi, sözün sadece dilde; kalbinden akıp gelen bir şey yok Her şey suretten ibaret, için bozulmuş İçinde yararlı hâl taşıyan kalp, dilden gelen, içsiz sözü bırakır, kaçar İyi kalbe sahip olan, manasız sözü duyunca âdeta kafese konmuş gibi çırpınmaya başlar Münafık mescitte nasıl darlık duyarsa o iyi kalp sahibi de, o sözleri dinlerken o hâli duyar
Bir mecliste, doğrulardan biri münafık bilginlerden birini görürse, hayat emniyetini oradan kaçmakta bulur İçi temiz ve doğru olan zât, deccâl kılıklı, bidatçi ve Allah'ın, Peygamber’in düşmanı ile nasıl oturabilir? Allah yolcuları içi bozuk münafıkları tanır Onların çeşitli alâmetleri vardır Allah yolcusu, münafığı yüzünden ve sözünden tanır İçi bozuk adam: “Bir sâlih kimseye teslim olup halâs bulmaktansa, aslanın ağzına yem olayım!” der
Şayet bir münafık kişi gelecek olsa, sâlihin nuru onu yakar Melekler, içi bozukları, sâlih kullardan uzak tutar Onların, doğrular arasında yeri yoktur Varsa bir geçici payeleri, o da avam halk arasındadır Avam halk, onları belki bir adam sanır, ama Allah yolcuları katında onlar, yırtıcı bir kediden daha aşağıdır, zerre kadar değer taşımazlar
Doğru kimse, ilâhî nurla bakar Baş gözündeki görme duygusu güneş ışığı ve ay aydınlığı onun için önem taşımaz Güneş ışığı, ay aydınlığı ve gözündeki görme duygusu olmasa da görür Bu nur, bir nevi umumî sayılır Bir de özel nur vardır ki, onu ancak Hak, seçtiği kimselere verir Bu nuru almak için hükümlere uymak, onlara tam iman sahibi olmak Kitab’a -Kur'ân'a-, Sünnet’e -Peygamberin âdetlerine- göre amel etmek gerekir Hem kim ki, Kitap ve Sünnet’e göre amel etti Allah Teâlâ ilmin nurunu ona verdi
Allah'ım, bizi hilmine ve yakınlığına nasip eyle Âmin!
Ey içi bozuk münafıklar! Allah size meymenet vermedi Hayret ne kadar da çoksunuz? Bütün telâşınız, halkla iyi geçinmeyi temin için  Dolayısıyla de Hak'la olan bağlarınızı koparmak  Bundan başka hiçbir çabanız yok
Allah'ım, beni o münafıkların başına sal Tâ ki, yeryüzünü onlardan temiz kılayım Şu zamanda münafık adamın işareti odur ki: Yanıma gelemeye ve bana selâm veremeye  Selâm vermek zorunda kalsa, ancak zorlukla vere  O içi bozuk adam ister ki, bu dini çökerte
Allah'ım, din binasını yapmak için bana yardımcılar ver
|
|
|
|