Yalnız Mesajı Göster

Takva Bilîncînîn Kazandırdıkları

Eski 08-02-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Takva Bilîncînîn Kazandırdıkları

5- Allah'tan Yardım ve Zafer:

Allah'tan ittika edin ve bilin ki Allah, sorumluluk bi­linciyle hareket edenlerle beraberdir"
Bu beraberlik, destekleme ve zafer müjdesi beraberli­ğidir Bu beraberlik, Allah'ın peygamberlerle, velilerle olan beraberliği, muttakilere ve sabredenlere yakınlığıdır Buradaki beraberlik, âyetlerde geçen diğer bütün insanlar­la olan beraberlik gibi değil, sadece muttakilere olan ya­kınlıktır (Kur'an, insan nerede olursa olsun Allah'ın onunla beraber olduğunu söylüyor)
Allah'ın özel yakınlığı, zaferi, desteklemeyi, koruma­yı ve yardımı gerekli kılar Allah'ın tıpkı Hz Musa ve Hz Harun'a dediği gibi bir beraberliktir: "Korkmayın, muhak­kak ki ben sizinle beraberim, işitirim ve görürüm"Allah'ın bütün kullarıyla olan genel beraberliği, kulun O'ndan sakınmasını ve korkmasını (havf etmesini), Al­lah'ın murakabesini gerekli kılar Fakat Allah'ın özel ya­kınlığının sonucu, kulun Rabbi ile ünsiyetini, O'nun yar­dım ve desteğini kazandırır
Tefsirci Katâde diyor ki: Kim Allah'tan ittika ederse, O onunla olur Allah da kiminle beraber olursa, o kimse sanki mağlup edilemeyecek bir toplulukla, uyumayan bir muhafızla ve sapıklığı olmayan bir hidayetle birlikte olur
İttika edene, Allah (cc) kurtuluş yollarını, hâl çareleri­ni ihsan eder Onu darda koymaz Darlıktan, sıkıntı­dan, belâ ve musibetlerden dolayı perişan etmez Ona sa­bır ve tahammül gücü bağışlar Onu manevî olarak des­tekler O musibetleri atlatmanın imkânlarını, fırsatlarını verir Çözüm bulabilmesi için düşünce ilham eder, kafası­nı çalıştırmasını, çeşitli alternatifler üretmesini sağlar
Allah (cc) yolunda çalışırken veya O'na kulluk eder­ken sabreden ve her meselede takva ahlâkı ile davrananla­ra, inkarcıların hileleri, tuzakları ve çevirdikleri dolaplar zarar veremez Çünkü Allah (cc) böylelerine sürekli destek olur, onlara yardım eder O hile ve tuzaklara karşı tedbir almayı onlara ilham eder Onların yüreklerine da­yanma gücü ve kararlılık verir Yüreklerindeki korku ve endişeyi emniyete ve umuda çevirir Eğer onlarla fiilî bir mücadele olursa, nişanlı meleklerle yardım gönderebilir

Alıntı Yaparak Cevapla