08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Takva Bilîncînîn Kazandırdıkları
11- Dünya Azabından Kurtuluş:
Kur'an, her türlü korkudan kurtulmayı ve üzüntü çekmemeyi, takvaya ve davranışları düzeltmeye (ıslah etmeye) bağlıyor:
"Ey Âdemoğullan, içinizden size âyetlerimi haber veren peygamberler geldiği zaman, kim ittika ederse (korkup sakınırsa) ve (davranışlarını) düzeltirse, işte onlar için korku yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardır "Doğru yol yerine körlüğü tercih ettiler Allah'ın davetine karşı meydan okudular ve azabı kendi arzularıyla istediler Bunun üzerine Allah (cc) onları alçaltıcı bir azapla kuşatıverdi
Rabbimiz bunu hatırlattıktan sonra şöyle buyuruyor:
"İman edenleri ve ittika edenleri (korkup sakınanları) ise kurtardık "
Allah'tan hakkıyla ittika edenler, iman etmeyen topluluklara verilen ceza ve sıkıntılardan kurtulurlar
"İşte zulmetmeleri dolayısıyla enkaza dönüşmüş ıpıssız evleri Hiç şüphe yok, bilmekte olan bir kavim için bunda bir âyet vardır İman edenleri ve ittika edenleri (korkup sakınanları) de kurtardık "
Allah (cc), tıpkı Bedir günü yardım ettiği gibi daha sonradan da hem Peygamber'e hem de diğer Müslümanlara, eğer onlar düşmanlarına karşı sabırlı, dayanıklı ve mücadele azmiyle dopdolu olurlarsa ve Allah'ın emrine uymada takvalı davranırlarsa, yine meleklerle yardım edecektir
"O zaman sen mü'minlere, 'Rabbinizin size, indirilmiş üç bin melek ile yardım etmesi size yetmez mi?' diyordun
Evet, sabrederseniz ve korkup sakınırsanız ve onlar da ansızın gelseler, Rabbiniz size nişanlı nişanlı beş bin melekle yardım eder
|
|
|