Yalnız Mesajı Göster

Takva Bilîncînîn Kazandırdıkları

Eski 08-02-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi

Takva Bilîncînîn Kazandırdıkları

11- Dünya Azabından Kurtuluş:

Kur'an, her türlü korkudan kurtulmayı ve üzüntü çekmemeyi, takvaya ve davranışları düzeltmeye (ıslah et­meye) bağlıyor:
"Ey Âdemoğullan, içinizden size âyetlerimi haber veren peygamberler geldiği zaman, kim ittika ederse (korkup sakı­nırsa) ve (davranışlarını) düzeltirse, işte onlar için korku yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardır"Doğru yol ye­rine körlüğü tercih ettiler Allah'ın davetine karşı meydan okudular ve azabı kendi arzularıyla istediler Bunun üzerine Allah (cc) onları alçaltıcı bir azapla kuşatıverdi
Rabbimiz bunu hatırlattıktan sonra şöyle buyuruyor:
"İman edenleri ve ittika edenleri (korkup sakınanları) ise kurtardık"
Allah'tan hakkıyla ittika edenler, iman etmeyen top­luluklara verilen ceza ve sıkıntılardan kurtulurlar
"İşte zulmetmeleri dolayısıyla enkaza dönüşmüş ıpıs­sız evleri Hiç şüphe yok, bilmekte olan bir kavim için bunda bir âyet vardır İman edenleri ve ittika edenleri (kor­kup sakınanları) de kurtardık"
Allah (cc), tıpkı Bedir günü yardım ettiği gibi daha sonradan da hem Peygamber'e hem de diğer Müslümanla­ra, eğer onlar düşmanlarına karşı sabırlı, dayanıklı ve mü­cadele azmiyle dopdolu olurlarsa ve Allah'ın emrine uy­mada takvalı davranırlarsa, yine meleklerle yardım edecektir
"O zaman sen mü'minlere, 'Rabbinizin size, indiril­miş üç bin melek ile yardım etmesi size yetmez mi?' di­yordun
Evet, sabrederseniz ve korkup sakınırsanız ve onlar da ansızın gelseler, Rabbiniz size nişanlı nişanlı beş bin melekle yardım eder

Alıntı Yaparak Cevapla