08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İlahi Armağan -53- Meclis
Canları ve başları ile Hak yola girenlere zahmet verme, mücerret iddia ile onların karşısına çıkma Uzlete geçmek ve boş temenni etmekle bu hâl elde edilmez Sebeplerden kör oluncaya kadar söz yok Halkın kapısına gitmeye karşı ayakların kesilinceye ve onlara koşmaya karşı kötürüm oluncaya kadar sus Kalbin, aklın ve yüzün halktan ayrılıp Hakk'a dönünceye kadar sesini çıkarma Halka arkanı, Hakk'a ise yüzünü vermedikten sonra sana söz hakkı yoktur Dış varlığın zahirdeki şekli, kullara olacak, iç âlemin ve özün ise Yaratan'a  İşte hâlin böyle olunca, kalbin meleklerin kalbi gibi olur Kalbini peygamberler doyurur, içtikleri mana şarabını içirir ve o cins taamları yedirirler
Söylenen bu işler, kalp, sır ve mana âlemini ilgilendirir, dışla anlaşılmaz ve bilinmez
Allah'ım, halkın aklı ötesinde cereyan etmekte olan, Zât’ınla aramızdaki işleri safiyete erdir Ve sırlarımızı temizle, kalbimizi de pak eyle
Ey burada hazır olanlar ve olmayanlar, yarın kıyamet olduğunda, münafıkların dahi hakkı için münazaraya tutuşacağım Onlar için münazara ettikten sonra iman sahipleri için nasıl yapmam; onların hakkını nasıl görüşmem? Bu hâlimi çok tuhaf bulacaksınız orada
Allah'ım, beni Seninle zengin eyle, başkasına terk etme Muallimi çocukların eline bırakma Öğretmenler yavruların evindekine göz dikmesinler Öğretmenin evi öğretme yeri olmakla beraber, her cins maddî nimetlerle de süslü olsun
Allah'ım, sana ayan, bu sözler beni alt etti, söyledim Ağzımdan çıkıp ortaya saçılan bu sözlerdeki hâlimi mazur gör Bunları çocuklara has sayıyorum Yolcuların ve uyanların faydası için bunları söyletirsin Bunları söyleten sensin Bulunduğum hâlin kolay olmasını içimden gelerek gönül rahatlığı ile senden diliyorum
|
|
|