Yalnız Mesajı Göster

Fertler, Meşakkat Ve Eziyet Esnasında Ne İle İmtih

Eski 08-02-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Fertler, Meşakkat Ve Eziyet Esnasında Ne İle İmtih

Sözün Özü

Meşakkat ve işkenceler, davet yolunda Allah'ın bir sünnetidir, hata­lar neticesi ortaya çıkan bir durum değildir Aksine davetçilerin, yolda yürürken meşakkat ve işkencelere uğramaması, gidişatından şüphe etme­sini gerektirir Davetçiler için, meşakkat ve işkenceleri yok etmek, şidde­tini hafifletmek veya zamanını azaltmak, davaya sımsıkı sarıldığı ve bu uğurda çalışmayı sürdürdüğü ve bunda ısrar ettiği müddetçe bu mümkün değildir Keza meşakkat ve işkenceler, dava hayatında ölü devreler değil­dir Gerekli, esas ve canlı devrelerdir
Meşakkatler, zorluklar, işkenceler ve eziyetler suretiyle ortaya çıkan zararlar; gerçekte dava için, cemaat için ve fertler için bir hayır ve bir faydadır Dış görünüşü zarar olsa bile Dava yolundaki meşakkat ve iş­kenceler, itici güçlerdir, öldürücü darbeler değil Bütünüyle hayırdır, za­rar değil Allah kendi davası için hayırdan başka bir şey murad etmez Bunun için diyoruz ki, meşakkat ve işkenceler davetçilere sunulan bir ba­ğıştır
Allah davetçilerinin, davalarıyla güven ve sükuna kavuşmaları, tabii seyrinde yürümeleri, Allah Resulü (as)'nün ve Ashab-ı Kiram'ın değiş­tirmeden ve bozmadan üzerinde yürüdükleri yolda aynıyla gitmeleri ge­rekir Allah onları korumuş, bütün komplo ve tuzakları geri çevirmiş ve önüne bir set çekmiştir
"Hiç şüphe yok ki Allah, (müşriklerin saldırı ve sinsi tuzaklarını) iman edenlerden uzaklaştırmıştır Gerçekten Allah, hain ve nankör olan kimseyi sevmez"
"Allah kendi (dini)ne yardım edenlere kesin olarak yardım eder Şüphesiz Allah, güçlü olandır, aziz olandır"
"Allah, içinizden iman edenlere ve salih amellerde bulunanlara va'delmiştir; Hiç tartışmasız onlardan öncekileri nasıl 'güç ve iktidar sa­hibi' kıldıysa, onları da yeryüzünde 'güç ve iktidar sahibi' kılacak, kendi­leri için seçip beğendiği dinlerini kendilerine yerleşik kılıp sağlamlaştı­racak ve onları korkularından sonra güvenliğe çevirecektir Onlar, yal­nızca bana ibadet ederler ve bana hiç bir şeyi ortak koşmazlar Kim ki bundan sonra küfre saparsa, işte onlar fasık olanlardır"

Mustafa Meşhur

Alıntı Yaparak Cevapla