Yalnız Mesajı Göster

İlahi Armağan -50- Meclis

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

İlahi Armağan -50- Meclis

Bütün işlerini Hak uğruna yap, hidayeti bulursun Şükür yolu­nu tut, nimetin artar
Halkı ve bütün varlığını O'na bırak Hakk'a, sana yapılan işlerde itirazcı olma
Allah yolcuları, Aziz ve Celil olana karşı herhangi bir talepte bu­lunmazlar O'nun arzusuna karşı herhangi bir arzu izhar etmezler Onlar dünyadan nasip almak için hırsa kapılmazlar Başkalarının kısmetine de bakmazlar O yolculara katılmayı dilersen dünya ve âhirette onlarla olmayı arzularsan, sözde ve işte onlarla ol Onların arzusuna ve dileğine uy
Her şeyi aksine yapar oldun, işleri ters ettin Hakk'a muhalefet ve O'na karşı çekişme sana âdet oldu Gece ve gündüz hâlin böyle Sana emir veriyor ve “Şu işi yap!” diyor Fakat yapmıyorsun Bir acayip hâl aldın Sanki O kul ve sen efendi! Bu ne hâldir! Böyle bir cesareti nereden alıyorsun? Hakk'ın hilmi olmasaydı sana acımadan vururdum, hiç acımazdım Arzu et­tiğin her şeyin aksini benden bulurdun
Kurtuluş istiyorsan O'nun önünde eğil; içini ve dışını huzura boğ Kötü hâllerin bende saklı; bir ruhsat hâli sayıyorum; yoksa hâ­lin fena olur Emri yap, yasaktan kaç, kadere uy Hakk'ın huzurunda olduğunu bil, hiç konuşma, içini de sakla, dışını da Bunları yaparsan dünya ve âhiretin iyiliğini bulursun
Halka avuç açma; onlar âciz ve ihtiyaç içinde kıvranan kimse­lerdir Kendileri için bir şey yapmaya güçlü olmadıkları gibi başka­ları içinde yapamazlar
Her şeye Hak'la sabret O'ndan bir şey istediğinde acelece olma­sını dileme O bir şeyi geç verince, cimrilikle ithama kalkma Ve töhmet etme O sizi sizden daha iyi düşünür Sen kendini O'nun dü­şündüğü kadar düşünmezsin Bazı büyükler, Hak Teâlâ'nın kuvve­tini, kudretini kendi özlerinde sezip anladıktan sonra: “Bana ne iş kaldı?” derler
Yâni: “Bütün tasarruf O'nun; beni benden iyi düşünüyor Bana ne güç kalıyor, ne kuvvet” demek isterler
Size düşen, Hakk'a uyar olmaktır O size yarayanı sizden daha iyi bilir O, içinde iyilik bulunanı size bildirmez, ama kendisi bilir Hak Teâlâ bu hâli anlatmak için şöyle buyurur: Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz Allah bilir, siz bilmezsiniz(el-Bakara, 2/216)

Alıntı Yaparak Cevapla