Yalnız Mesajı Göster

İlahi Armağan -47- Meclis

Eski 08-02-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

İlahi Armağan -47- Meclis

Ey cemaat! Uymayı biliniz, icat çıkarmayınız Muhalefet iyi sa­yılmaz; iyisi uysal olmaktır İtaat ediniz, isyan bayrağı çekmeyiniz Şirk ehli olmak iyi değildir İhlâsa sarılınız Hak Teâlâ'yı birleyiniz ve O'nun kapısından bir an bile ayrılmayınız Her derdinizi O'na açı­nız İhtiyacınızı O'ndan isteyiniz, her yardımı O'ndan dileyiniz Baş­kasına, kalpten yardım dileyerek koşmayınız Her hâlinizde O'na te­vekkül ediniz Başkasına dayanmayınız
Ve ey seçme kullar! Size gelince; varlığınızı O'na teslim edin O'nun her tedbirine razı olun Bir şey istemeyin, O'nu anmakla meş­gul olun Hak Teâlâ geçmiş peygamberlere indirdiği bazı kitaplarda şöyle buyurur: “Bir kimse Beni anmakla uğraşır ve bir şey istemeye zaman ayıramazsa; ona verdiğim, durmadan ihtiyaç beyan edenlerden da­ha artık olur
Bu yüce kelâmı işitmedin mi, ne kadar güzel Ey O'nu anmak­la uğraşan ve kalbini O'nun uğruna engin kılan, vergisine razı de­ğil misin ki, o seninle oluyor Bu hâli şu kudsî hadîs bize anlatır: “Ben, Beni ananlayım Yine buyurur: “Ben, kalbi Benim uğrumda mahzun olanlarla olurum

Alıntı Yaparak Cevapla