08-02-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İlahi Armağan -47- Meclis
Ey cemaat! Uymayı biliniz, icat çıkarmayınız Muhalefet iyi sayılmaz; iyisi uysal olmaktır İtaat ediniz, isyan bayrağı çekmeyiniz Şirk ehli olmak iyi değildir İhlâsa sarılınız Hak Teâlâ'yı birleyiniz ve O'nun kapısından bir an bile ayrılmayınız Her derdinizi O'na açınız İhtiyacınızı O'ndan isteyiniz, her yardımı O'ndan dileyiniz Başkasına, kalpten yardım dileyerek koşmayınız Her hâlinizde O'na tevekkül ediniz Başkasına dayanmayınız
Ve ey seçme kullar! Size gelince; varlığınızı O'na teslim edin O'nun her tedbirine razı olun Bir şey istemeyin, O'nu anmakla meşgul olun Hak Teâlâ geçmiş peygamberlere indirdiği bazı kitaplarda şöyle buyurur: “Bir kimse Beni anmakla uğraşır ve bir şey istemeye zaman ayıramazsa; ona verdiğim, durmadan ihtiyaç beyan edenlerden daha artık olur ”
Bu yüce kelâmı işitmedin mi, ne kadar güzel Ey O'nu anmakla uğraşan ve kalbini O'nun uğruna engin kılan, vergisine razı değil misin ki, o seninle oluyor Bu hâli şu kudsî hadîs bize anlatır: “Ben, Beni ananlayım ” Yine buyurur: “Ben, kalbi Benim uğrumda mahzun olanlarla olurum ”
|
|
|
|