Yalnız Mesajı Göster

Dünyanın İnanç Haritası

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyanın İnanç Haritası

Dünyanın İnanç Haritası

İddiamızı, üzerinde yaşadığımız dünyanın bir inanç haritasını çize­rek ispatlayabiliriz Evet elli yıl öncesinin bir dünya inanç haritasını çizi­yoruz: Çizdiğimiz bu inanç haritası üzerindeki yeşil renk İslami, sarı renk Hıristiyanlığı, mavi renk Budizmi, kırmızı renk de Komünizmi göstermiş olsun Bu haritanın bir benzerini de bugün için çizelim İki harita arasın­da yapılacak bir kıyaslamada büyük çapta bir değişikliğin meydana gel­diğini görürüz Müslümanların zayıf olmalarına rağmen, bugünkü harita­nın yeşil sathının muazzam bir şekilde genişlediğini, bilhassa bu genişle­menin Afrika'da geliştiğini görürüz Bu, İslam'ın fıtrat dini oluşu ve ken­dine has bir etkinliğe sahip olduğu içindir Sarı rengin bazı bölünlerinin solup kırmızı veya yeşile, mavinin de büyük bir kısmının kırmızı renge dönüştüğünü görürüz
Şunu bilmek gerekir ki: komünizm, her ne kadar ortaya ilk çıkışında yeni ve geniş bir toprak parçasına sahip olmuşsa da bu geçici olmuştur Çünkü, fıtratın din sevgisi, mülkiyet arzusu gibi kanunlarına ters düştü­ğünden uzun zaman devam edememiş, fıtratın bu iç güdüsü karşısında duramayacağını anladığından kendini insanlara kabul ettirmek için demir ve ateşle zor kullanmaya yeltenmiştir Bununla beraber Komünizm bir çok prensiplerinden geri dönmüş, inşallah gelecekte tüm varlığından ayrı­lıp Allah (cc)'ın insanlara beğenip seçtiği şu dine dönecektir
" Bugün size, dininizi olgunlaştırdım, size nimetimi tamamladım ve size din olarak islam'ı beğendim"

Alıntı Yaparak Cevapla