Yalnız Mesajı Göster

İlahi Armağan -45- Meclis

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlahi Armağan -45- Meclis

45 MECLİS

Bu konuşma sabah üzeri medresede yapıldı
Konuşma tarihi: Hicrî 16 Recep 545, Milâdî 1150

Rasûlullah (sav) Efendimiz şöyle buyurdu:
“Bir kimse ki, kendi gibi yaratılmışa dayanır, o melundur
Melun: Lanete uğramış, herkesin nefretini celbeden kimse, de­mektir

Hayret Çoğu kimseler, bu lanet halkasına takıldı, hayret Halkın çoğu aynı yolda Allah'a dayanan, bir tane denecek kadar az Bir kimse, Allah'a dayanırsa kopmaz halkaya yapışmış olur Her kim ki, kendi gibi bir yaratılmışa dayanır, o elini suya açık daldırıp kapalı çeken gibidir ki, eline bir şey girmez
Yazık sana, kullar sana ne kadar yardım edebilir? Onlar yardım edecek olsa, bir, iki, üç gün, bir ay, bir sene veya iki sene yardım eder O da dünyada Âhirete gidince hepsi senden yüz çevirir
Sana, Hak'la sohbet gerekir Bütün işlerini O'na ısmarla O, sen­den yüz çevirmez, dünya ve âhirete dair ihtiyacını vermekten imtina etmez
Allah'ı tevhid etmiş olan bir iman sahibi için ana, baba, ev halkı, dost, düşman, mal, şöhret ve herhangi bir şeye güvenmek yoktur; onun için cümle eşya yokluğa gömülüdür Bu hâli benliğine sindiren zât, Hakk'a dayanır ve O'nun iyiliğine güvenir
Ey altınına ve gümüşüne güvenen, yakında onlar elinden çıka­cak, sana cezası kalacak Onları harcadığın yerler sorulacak Onlar vaktiyle başkasının elindeydi, sonra sana geldi Sebebi, onları Hak yo­la sarf edesin; Mevlâ'nın yolunda sana yardımcı olsunlar Hâlbuki sen, onları özüne put kıldın

Alıntı Yaparak Cevapla