Yalnız Mesajı Göster

İlahi Armağan -37- Meclis

Eski 08-02-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

İlahi Armağan -37- Meclis

Ey cahil! İşlerini bilgi ile yürüt Bilgisiz işte hayır yoktur Bilgi­nin olmadığı yerde ne iman, ne de ikan olur Öğren ve çalış Bunu yaparsan, dünya ve âhiretin kurtulmuş olur İlim tahsil edip amel et­meye dayanmayacak kadar sabrın yoksa nasıl kurtulabilirsin? Sa­bırlı ve anlayışlı ol İlmin hepsini birden kavraman kabil değildir Bütün varlığını ilim yoluna harcarsan ancak bir parça öğrenebilir­sin
Büyüklerden birine ilmi nasıl tahsil ettiği ve tahsil yolunu nasıl bulduğu soruldu Cevap verdi: “Kuşların erken kalkması, devenin tahammülü, domuzun hır­sı, köpeğin yaltaklanması üzerimde derin tesirler yaptı Onları gör­düm, bir hayvan oldukları hâlde yaptıkları işe baktım Ben de insa­nım, onların hareketinden ibret aldım Kuş gibi erken kalktım İl­min bütün ağırlığını çektim İlme karşı bir ihtiras duydum İlim sa­hiplerinin kapısında günlerce yalvardım
Ey ilim talep eden, işit bu sözleri O büyük zâtın kelâmını iyi dinle Bilgi ve kurtuluş istiyorsan böyle yap İlim hayat, ilimsizlik ölümdür İlmi ile âmil olana ve bilgiyi öğretmek için sabredene ölüm yoktur; maneviyatı ölmez Hak Teâlâ'nın ilim sıfatına iltihak eyler Hayatı onunla devam eder
Allah'ım, bize bilgiyi ve ihlâsı nasib eyle Âmin!

Alıntı Yaparak Cevapla