Yalnız Mesajı Göster

İlahi Armağan -36- Meclis

Eski 08-02-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

İlahi Armağan -36- Meclis

Ey evlat! İslâm dinine girmediysen iman sahibi değilsin İmanı olmayanın ikanı yoktur İkan sahibi olmadan Hak ilimlere ittilâ ka­zanamazsın Marifet ehli olamazsın Bunlar, derece derecedir Biri bitmeyince öbürü olmaz Basamağın birincisi olmayınca, ikinciye çıkmak kabil değildir
İslâm dininin emirlerine boyun eğmeyen, emrin esas sahiplerine teslim olamaz İslâm ol Bütün varlığını Allah'a teslim et, şeriatın emirlerini yerine getir O'nun emirlerine uy Sen ve başkaları için Hakk'a teslim olmalısın
Nefsine zulmetme Başkalarına da zulmetme Zulüm dünya ve âhirette insanı bataklığa atar Zulüm kalbi karartır Yüzü siyaha çe­virir Amel defterinin beyazlığını giderir Zulüm yolunu bırak Zali­me yardım etme
Bu hususta Peygamber (sav) Efendimiz’in şöyle bir hadis-i şe­rifi vardır: “Kıyamet günü olduğunda şu ses işitilir: Nerede zalimler? Onların yardımcıları n'oldu? Onlara yataklık edenler nasıl? Az da olsa onlara hoş bakanlar hani? Hepsini toplayınız, bir tabut içinde
cehenneme atmız
Halkı bırak Zalim ve mazlum olmamaya gayret et Dayanabilirsen mazlum ol Sakın zalim olma Kimsenin hakkı sende kalmasın Kalırsa seninki kalsın Kimseye kahretme; sana yapılsın, korkma, Allah mazlumlara yardım eder Hele kullardan yardım eden çıkmaz­sa Peygamber (sav) Efendimiz buyuruyorlar: “Zulme uğrayan kimse, Allah'tan gayri yardımcı bulamazsa, Hak tarafından ona şöyle hitap gelir: Sana muhakkak yardım edeceğim Geç kalırsa üzülme, ne za­man olsa yaparım
Sabır, yardımı çağırır; insanı yükseltir İnsanı aziz kılar
Hak'la aranıza duran vasıtaları atınız Vasıtalara dalmak bir he­vestir Şahı, sultanı, zenginliği ve azizliği bırakınız Bu sıfatların hep­si Hakk'a aittir
Allah'ım Seninle sabır istiyoruz Takva ver Yeterlik ihsan eyle Herşeyi atıp Seninle olmayı nasib eyle Aramızdaki perdeyi kaldır

Alıntı Yaparak Cevapla