Yalnız Mesajı Göster

İlahi Armağan -36- Meclis

Eski 08-02-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

İlahi Armağan -36- Meclis

Ey evlat! Asıl meşgale, işe yarayan şeylerle uğraşmaktır Nef­sin isteklerini kalbine koyma; asıl hayır sana o zaman gelir Nefsin istekleri birer derttir Yalnız kendi dert olsa neyse, girdiği yeri de derde sokar Hayır, ancak nefsin arzuları çıktıktan sonra gelir
Kötü hâlini bırak Allah Teâlâ ondan sonra sana yeni ve iyi hâlleri gösterir Allah Teâlâ şöyle buyurdu: “Allah hiç bir cemaatin hâlini değiştirmez Ta onlar kendi hâllerini değiştirinceye kadar (er-Ra’d, 13/11)
Ey insan, işit Ey insanlar, işitiniz Ey mükellef varlıklar dinleyi­niz Ey akılca baliğ olanlar duyunuz Allah Teâlâ'nın kelâmı, sözlerin en doğrusudur Verdiği haberler sağlamdır Sözlerin en güzelini O'nun kelâm sıfatı getirir O'ndan daha yüce kelâm sarf eden yoktur
Nefsinizi değiştiriniz Yaratan'ın sevmediği huyları aradan atı­nız Yaparsanız, sizin de sevdiğiniz gelir
Yollar geniş, fakat size ne? Ey kötürümler, ayağa kalkınız ve yürümeye teşebbüs ediniz Çalışınız, gafil olmayınız Madem ipin ucu elinizdedir, bırakmayınız Ve size yarayacak şekilde kullanınız
Nefsinize yükleniniz, aksi hâlde o size biner O daima kötü şey­ler emreder Dünyada “Yap!” der Öbür âlemde ise “Niçin yaptın?” diye sana çıkışır
Yırtıcı hayvandan kaçar gibi, sizi Hakk'tan gafil edenden kaçı­nız Allah için çalışınız O'nunla çalışan kâr eder Allah, seveni se­ver Dileyeni diler Hak, yaklaşmak isteyeni yaklaştırır İrfan sahibi olmak isteyene marifet verir
Beni dinleyiniz Sözümü kabul ediniz Benden daha güzel söz eden çıkmaz Yeryüzünde benden daha sağlam ve güzel söz eden bu­lamazsınız Fakat bunları benden bilmeyiniz Kuvvetim Hakk'ındır O'nun kuvvet dili ile halkı çağırırım Ve bunları halk için yaparım Benim için değil
Âhiret âlemini istiyorsam yine kullar için istiyorum Her kime ki, bir konuşma yaparım, o konuşmam Hak Teâlâ içindir
Dünya neme yarar; âhireti neylerim? Dünya ve âhiretin içinde olanlar neme gerek? O benim doğruluğumu bilir Bütün gaybı en çok bilen O'dur
Bana yanaşınız Ülkeler benim emrimdedir Darphaneleri ben iş­letirim Kalp akçayı anlarım

Alıntı Yaparak Cevapla