Yalnız Mesajı Göster

İlahi Armağan -33- Meclis

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

İlahi Armağan -33- Meclis

Ey cemaat! Bilgisi ve aklı sizden fazla olana akıl satmayınız; bil­giçlik taslamayınız Hak Teâlâ şöyle buyurdu: “Allah bilir; siz bilemezsiniz (el-Bakara, 2/216)
Hak Teâlâ'nın emirlerine uyunuz Sizin için ve başkaları için yaptığı şeye razı olunuz Size bir şey olursa sonunu bekleyiniz Baş­kalarına da olunca dilinizi tutunuz Olan işler O'nundur; sizi ilgilen­dirmez Yardım etmeniz kabilse ediniz
İlâhî bilgiye ermek arzusunda iseniz, akıl ve bilgi yönünden if­lâs ayağı ile Hakk'ın önünde durunuz
Düşününüz; fakat bir şey seçmeyiniz Hayrete dalınız, ilâhî bilgi gelir
Önce hayrete dalmak, sonra bilgi edinmek, daha sonra bilenlere ermek Sonra kasd; kasdın sonu maksada ermekle biter İrade sahi­bi olunca murada varılır
İşitiniz ve amel ediniz İpliğinizi lifler hâlinde açığa çıkarıyorum Çürük iplerinizi açıyor; kopma ihtimali olanları yeniden bağlıyorum Sizin derdinizden başka derdim yoktur Yalnız sizin üzüntünüzü gi­dermek istiyorum Ben bir kuşa benzerim Uçtuğum yere giderim Yitirdiğimi hemen bulurum Arzu sizindir; ey atılan taşlar; ey kan yükü tembeller ve nefsin bağladığı kişiler; ey aklını her şeye yoran­lar, hâlinizi siz düşününüz
Allah’ım, rahmetini bana da ver, onlara da

Alıntı Yaparak Cevapla