Yalnız Mesajı Göster

İlahi Armağan -30- Meclis

Eski 08-02-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

İlahi Armağan -30- Meclis

Ey evlat! Hakk'ın irade sahibi olduğunu iddia etmektesin Bir taraftan böyle yaparken, öbür yandan velî kullara varlık vermekte­sin Allah istediğini yapar Ayrıca velî kullar da istediğini yapar di­yorsun Bu hâlin şirk olur Seni davet ediyorum, yola gel! Tecrübe etmeme lüzum yok; bu hâlini anlıyorum
Allah tarafından size âmir olarak gönderildim, içi dışına uyma­yanların sözünü keseceğim Onların sözlerini, işlerini yüzlerine vu­racağım Âdeta bir zaptiye gibi başınızda bekleyeceğim, ey münafık­lar! Ben vazifeyi bilhassa yaşlılar için yaptırmaktayım, işi yapmam için önce onlardan başlıyorum
Ey yeryüzündekiler, işlerinizin hamuruna tuz katmadan yoğurunuz; sonra bana geliniz ve tuz alıp katınız Ey tuz ektirmek sevda­sında olan, bana yaklaş
Ey münafıklar, hamurunuza tuz katılmamış; onunla ekmek ol­maz Ona bilgi unu katmalısınız, ihlâs tuzunu da ektikten sonra yo­ğurmaksınız, o zaman ekmeklik olur
Ey münafık, sen ikiyüzlü olarak yoğruldun Yakında bu hâlin ateş olacak Kalbini o hâlden kurtar Kalbini zorla temizlemeye bak Onu temize çıkarırsan, diğer duyguların da onunla birlikte temizle­nir Kalp, diğer duyguların uyması gereken bir şahtır O doğru olur­sa ona uyanlar da doğru olur Kalbin iyi olması, diğer duyguların ol­gun olmasına sebeb olur Kemâle eren bir iman sahibi ise, ehline, komşularına ve ülkesinde bulunan halka örnek olur Herkes ona uyar Sağlam seciyeli iman sahibi yükselir Kul, iman kuvveti arttık­ça yükselir ve Hak yakınlığını bulur

Alıntı Yaparak Cevapla