08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İlahi Armağan -30- Meclis
Ey evlat! Hakk'ın irade sahibi olduğunu iddia etmektesin Bir taraftan böyle yaparken, öbür yandan velî kullara varlık vermektesin Allah istediğini yapar Ayrıca velî kullar da istediğini yapar diyorsun Bu hâlin şirk olur Seni davet ediyorum, yola gel! Tecrübe etmeme lüzum yok; bu hâlini anlıyorum
Allah tarafından size âmir olarak gönderildim, içi dışına uymayanların sözünü keseceğim Onların sözlerini, işlerini yüzlerine vuracağım Âdeta bir zaptiye gibi başınızda bekleyeceğim, ey münafıklar! Ben vazifeyi bilhassa yaşlılar için yaptırmaktayım, işi yapmam için önce onlardan başlıyorum
Ey yeryüzündekiler, işlerinizin hamuruna tuz katmadan yoğurunuz; sonra bana geliniz ve tuz alıp katınız Ey tuz ektirmek sevdasında olan, bana yaklaş
Ey münafıklar, hamurunuza tuz katılmamış; onunla ekmek olmaz Ona bilgi unu katmalısınız, ihlâs tuzunu da ektikten sonra yoğurmaksınız, o zaman ekmeklik olur
Ey münafık, sen ikiyüzlü olarak yoğruldun Yakında bu hâlin ateş olacak Kalbini o hâlden kurtar Kalbini zorla temizlemeye bak Onu temize çıkarırsan, diğer duyguların da onunla birlikte temizlenir Kalp, diğer duyguların uyması gereken bir şahtır O doğru olursa ona uyanlar da doğru olur Kalbin iyi olması, diğer duyguların olgun olmasına sebeb olur Kemâle eren bir iman sahibi ise, ehline, komşularına ve ülkesinde bulunan halka örnek olur Herkes ona uyar Sağlam seciyeli iman sahibi yükselir Kul, iman kuvveti arttıkça yükselir ve Hak yakınlığını bulur
|
|
|