08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İlahi Armağan -28- Meclis
28 MECLİS
Bu konuşma Ribât’ta yapıldı
Konuşma tarihi: Hicrî 9 Cemâziyelâhir 545, Milâdî 1150
Peygamber (s a v) Efendimiz’in bir hadîs-i şerifini şöyle anlatırlar: Bir gün Peygamber Efendimiz’in huzuruna biri geldi ve “Seni Allah için seviyorum ” dedi Şu cevabı aldı: “O halde, fakri gömlek gibi giy Belaya sarıl Öbür âlemde beni bulmak, benimle olmak için yaptıklarımı yapmalısın Sevginin baş şartı; uymaktır ”
Hz Sıddîk, Peygamber (s a v) sevgisine sadık idi Bütün malını Peygamber yoluna harcadı Peygamber’in sıfatına büründü Hak kapısında Peygamber'e eş oldu Her şeyi dağıttığı zaman, kendisine sarınacak bir aba kalmıştı Çocukları için, Allah ve Peygamberi’nden başka hiç bir şey ayırmadı İçini ve dışını Peygamber'in hâline uydurmuştu
Sana gelince, yalancısın İyi insanların sevgisi para ile ölçülemez Onların karşısına paranı, altınını çıkarmaktasın Bu hâlinle onlara yakınlık iddia ediyorsun Onlara yakın olmayı diliyorsun
Aklını başına al Bu sevgi yalandır Seven sevdiğinden bir şey esirgemez Sevilen her şeye tercih edilir Fakr hâli Peygamber (s a v) Efendimiz’den ayrılmazdı Bu sebeple şöyle buyurmuştu: “Fakr hali, beni sevenlere, selden daha çabuk varır ” Hz Âişe'nin şu sözü önemlidir: “Peygamber hayatta iken dünya bize gülmedi Daima darlık ve sıkıntılı oldu Peygamber’in öbür âleme göçünden sonra üzerimize çöktü ”
Peygamberimiz’in sevgisini kazanma şartı fakr hâlidir Allah sevgisi için de bela şarttır Bazı büyükler şöyle der: “Her velayet hâlini bela takip eder ”
Sebebi, boş yere Allah sevgisi iddia edilmeye Öyle olmazsa, riyakâr ve münafıklar da Allah sevgisi iddia eder; belki de davalarını kazanabilirlerdi
Boş davadan dön Yalan işleri bırak Kendi başına tehlikeler çıkarma Şayet bir dava açmak istiyorsan, ispatlı, delilli olsun Aksi hâlde ne bizden olursun, ne de davayı kazanabilirsin
Altın işlerinden anladığını iddia ederek övünme Sonra pişman olursun Utandırırlar; bir şey sorarlar, bilemezsin
Yılan ve yırtıcı hayvanlarla uğraşma Onlar seni perişan eder Eğer Havva isen yılana yanaş Kuvvetine güveniyorsan, yırtıcı hayvanlarla dalaş
Allah kulda doğruluk ister O'na varmak isteyene marifet nuru gerektir İrfan sahiplerinin kalbine marifet güneşi doğmuştur O güneş gece ve gündüz sönmez O güneşe sahip olanlar doğru olurlar
|
|
|