Yalnız Mesajı Göster

İlahi Armağan -27- Meclis

Eski 08-02-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

İlahi Armağan -27- Meclis

Bir gün Bayezid-i Bistamî oturuyordu İçeri biri girdi Sağa ve sola bakmaya koyuldu Niçin baktığı soruldu, namaz kılmak için te­miz bir yer aradığını söyledi Bayezid ona döndü ve şöyle dedi: “Pisliğin görülmediği her yer temizdir Yalnız, kalbini temiz et İstediğin yerde namaz kılmaya başla
İhlâs sahibi olanlar, riyadan korkarlar Bu bir akabedir Bu an geçtikten sonra riya ortadan kalkar Çünkü her varlık Hakk'ın olur Riya yapacak kimse kalmaz
Gösteriş, için dışa uymaması hâli, kendini beğenmek, şeytanın oklarındandır; o bu okları kalbe atar ve yaralar
Büyük insanları dinleyiniz Hakk'a götüren yolu onlardan öğre­niniz Büyük yolun yolcuları onlardır Onlara nefsinizin kötü halle­rini sorunuz Şahsî arzu ve tabiî isteklerin kötü durumlarını onlar­dan öğreniniz
O büyükler, başlarına gelecek belayı bildiler Nefsin kötülüğünü anladılar Bu yüzden etrafı bırakıp kendi hallerine düştüler Hayli zaman öyle kaldılar Nefis canibinden gelen arzuya yıllarca uzaklık duygusu beslediler Böylece ona galip geldiler; nefislerine hâkim oldular
Şeytanın üflemesine aldanma Nefisten bir ok atılırsa yıkılma O kendi oku ile atar Ve ancak onun yoluna girersen ok sana değer Nefsin yoluna girmeyene ok değmez Malûm şeytan, ancak insan şeytanları vasıtası ile kötülük yapar Nefis ve kötü arkadaştan Al­lah'a sığın; yardım iste Bu kadar düşmanla baş edemezsin, ondan daima yardım talep et O yardımını esirgemez Hakk'ın yardımını varlığında sezer, manevî bir kuvvete sahip olursan, hemen çık; hal­ka koş, nefse yanaş ve şöyle de: “Topunuz birden geliniz; bana zarar veremezsiniz
Yusuf (as) Peygamber, mülk sahibi olup kuvvet kazanınca bü­tün hane halkını yanına çağırdı
Mahrum, Allah'tan yardım bulamayandır Asıl zavallı, dünyada ve âhirette Allah'a yakınlık duygusunu kaybedendir
Geçmişte, kullara gönderilen kitapların bazısında, şöyle buyrulmuştu: “Ey âdemoğlu, sana sahip olmasam her şey senden el çeker
Hak Teâlâ senden neden el çekmesin ki? O'nun her işine itiraz ediyorsun O'ndan daima kaçıyorsun İman sahiplerinden geri dur­duğun yetmiyormuş gibi, bir de eziyet ediyorsun İşlerin, iman sahip­lerini üzmekte, onları incitmekte İçinle ve dışınla onları kırmak­tasın Yaptığın işin kötülüğünü Peygamber (sav) Efendimiz’den din­le: “İman sahibine eziyet etmek, Beytü’l-Mamur'u ve Kabe'nin yapılmışını on beş defa yıkmaktan günah itibarı ile daha büyüktür
Yazık sana Ey durmadan Allah adamlarına eziyet eden, yuka­rıdaki büyük sözü iyi dinle ve anla Peygamber’in yüce kelâmını iyi dinle Eziyet ettiğin kimseler, sâlih kimselerdir Onlar, Allah'a iman etmiş insanlardır O'nun varlığına iman sahibi olmuşlardır O'na dayanan ve O'na itimat eden, onlardır Yakında öleceksin Malın geri kalacak, bulunduğun evden atacaklar, öğünmekte olduğun mal, se­ni hiç bir sıkıntıdan kurtaramayacak

Alıntı Yaparak Cevapla