Yalnız Mesajı Göster

İlahi Armağan -25- Meclis

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

İlahi Armağan -25- Meclis

Ey yalancı bilginler ve içi bozuklar, kalbiniz ne kadar kara Ko­kunuz ne kadar kötü Dil gürültüsüne ne kadar önem veriyorsunuz Bulunduğunuz bütün hâllerden dönünüz Tevbe ediniz ve Allah'a taanda (kötü söz atmak) bulunmayınız Velî kullara dil uzatmayınız Velî kulları Allah sever; onlar da Allah'ı severler Onların yiyip iç­mesine karışmayınız Onlar boş yere yemezler Aldıklarını emirle alır­lar Onlar katında Allah sevgisi şiddetle hüküm sürer Onlar Hakk'a çok fazla iştiyak duyarlar Onlar hem dışlarını, hem de içlerini dün­yalık şeylerden uzak tutarlar Ancak almak zorunda oldukları şeyler vardır; onlar da kader ilminin geçmişte yazdığı şeylerdir
Onlara en çok güçlük veren şey, dünyada kalmaları ve onda du­rup uzun ömür sürmeleridir Dünyaya ait şeyleri almakta o kadar sıkıntı duyarlar ki Olsa olsa o kadar olur Hele dünyanın yalancı yetmelerine bakarken duydukları huzursuz hâl Hiç tarif edilemez
Kullara söz etmek için kötü duyguları atmak lazım Kötü duygu ve nefsin istilâsında oldukça sözü bırak Sözden ayrı ol Bu bakım­dan kendini dilsiz bil Allah dilediği zaman konuşursun O, bir işi dilerse olması için sebepler yaratır Konuşma zamanların gelince se­ni, ehlini meydana atar Sizi yapacağınız iş için güçlü kılar Yapan O'dur Senin hükmün geçmez
Nefsini, sözünü, bütün hâlini O'nun kaderine bırak O'nun uğ­runa işler görmeye bak Konuşmadan işlemeye koyul Gösteriş yap­madan ihlâs sahibi ol Şirk sahibi olmadan tevhid ehli ol Anılmayı isteme Şenlik arama, kimsesiz yerlere koş Dışı bırak, içe dal Hep iç dünyanla olmaya alış
Ey niyeti bozuk, Hakk'a muhatap olmaktasın Ve O'nu görür gi­bi konuşmaktasın Her namazda: “Yalnız sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz (el-Fâtiha, 1/5)
Derken anlattığımız gibi yapmaktasın “Yâ Rabbi, yanmadasın Ey beni bilen ve bütün hâlime şahit olan, kulluğum Sana, yardım talebim Senden” demek istiyorsun
Her zaman Hakk'a hitap ediniz O'na hitabınız yalnız namaz vaktine inhisar etmesin O'nun varlığını hazır bilin; kulluğunuzu o niyetle yapın Peygamber (sav) Efendimiz şöyle buyuruyorlar: “Allah'ı görür gibi ibadet et; sen O'nu görmesen bile O seni görür

Alıntı Yaparak Cevapla