Yalnız Mesajı Göster

İlahi Armağan -24- Meclis

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

İlahi Armağan -24- Meclis

Allah, beni dilediği ve istediği gibi konuşturur Konuşmam huzu­rumda olanların hâline göre şekil alır Onların ihtiyacı kadar konuş­mak bana nasip olmuştur Aklınıza kendiliğimden söz ettiğim gelme­sin Sizin aklınıza çok şeyler gelir Aleyhimde her türlü sözü söyledi­niz Sanki aramızda bir düşmanlık vardır Beni hiç istemezsiniz Her şeyimi dilinize dolar, sayar dökersiniz Şerefim aranızda sanki pay edilmiştir Her biriniz bir yerimi yırtar oldunuz Ama unutmayın, o şeref benim değildir Sahibi büyüktür Zaten varlığımda hiç bir şeye sahip olmadım Eğer varlığım olsaydı, hepsini size vermekten çekin­mezdim Elinize aldığınız şeyleri toplamak da benim için imkânsız­dır Siz de bunu biliyorsunuz Her çeşit şeyleri söylemektesiniz; buna karşılık size bir iş etmek haddim değil Niçin bu düşmanlığınız? Si­ze yalnız öğüt vermekteyim Onu da Allah için yapmaktayım Kuv­vetim O'nundur Öğütlerimi dinlerseniz, sizin için iyi olur Benim için olacak olmuş demektir
Kadere uy; aksi hâlde yere serilirsin Yoluna onunla devam et Yürüyemiyorsan zorla yürümeye gayret et Bir gün gelir yürüyecek hâli kaybedersen hâlini anlayan olur, sırtına alır, götürür Sen de rahat ve hoşça yoluna devam edersin
Allah yolunun tam yolcuları, ilk zamanda çalışırlar Dünyalıkla­rını kazanarak yemeğe gayret ederler Fazla almazlar, başkalarına dağıtırlar Her aldıkları şey, İslâm dininin esas emirlerine göre olur Bir zaman gelir, maddî yapıları çalışamaz olur Ruhî durumları, on­ları çalışmaktan alıkoyar Böylece tevekkül yoluna girmiş olurlar Kalpleri Hak sevgisi ile dolar ve mühürlenir Bütün duyguları kötülü­ğe karşı bağlanır Görenler, memnun olur Dünyalık ihtiyaçlarını ko­lay alırlar Zorluk bilmezler; yorgunluk akıllarına gelmez
Yakınlık derecesini bulan birinci sınıf velîler, öbür âleme geçtik­leri zaman nimet içine düşerler Nimeti sevdikleri için değil, Hakk'a uydukları için verilmiştir onlar Dünyada nasıl nimetleri rahat bu­lurlarsa, öbür âlemde de cennet nimetlerini öyle bulurlar Allah'a tam kul olabilmek zor Yoksa O, her şeyi verir; hem de bol bol O, kullarına zulmetmez

Alıntı Yaparak Cevapla