Yalnız Mesajı Göster

İhlâs Ve Hüsn-İ Nıyet

Eski 08-02-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

İhlâs Ve Hüsn-İ Nıyet

Ebu Hüreyre radiyallahu anh'den:

Rasûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem buyurur:
-Aziz ve Celil olan Allah'in rizasini kazanmaya yarayan bir ilmi sirf dünyaligini elde etmek için tahsil eden kimse, kiyamet gününde cennetin kokusunu duymaz (Riyâzü's-Sâlihîn,
hadisi Ebû Davud rivayet etmisdir)
Ebû Abdullah b Câbir bAbdullah el-Ensârî radiyallahu anh'den:
Bir gazada Rasûlullah ile berâberdik
Buyurdular ki :
-Hastaliklarindan dolayi Medine'de kalan öyle adamlar vardir ki, her yürüyüsünüzde ve herhangi bir vâdiyi geçtiginizde (niyetleri sâyesinde) sizinle beraberdir Bir rivayetde “onlar ecirde sizinle müsterekdirler
Buhârî'nin rivayetine göre, Enes radiyallahu anh söyle demistir:
Peygamberle Tebük Gazvesi' nden dönüyorduk Rasûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem söyle buyurdu:
-Bir cemaat bizim arkamizda Medine'de kaldilar Her hangi bir kisiga girer veya bir vâdiyi geçersek onlar bizimle beraberdirler Onlari mâzeretleri alikoymustur (Riyâzü's-Sâlihîn, Buhârî ve Müslim'den)
Imam Ebu'l-Kâsim el-Kuseyrî - kuddise sirruh- rivayet eder:

Horasan Sultan ve kahramanlarindan Saffar ismiyle bilinen Amr bin el-Leys öldükten sonra rüyada görünüp kendisine sorulur:
- Allah sana ne yapdi?
Cevap verir:
- Allah beni afvetti
- Allah seni ne ile afvetti! Ne is yaptin ki hayatta Allah seni afvetti?
- Günlerden bir gün yüksek bir tepeye çikdim Orada askerlerimin çoklugundan gurur duydum ve Rasûlullah'in zamaninda vâkî olan savaslara katilsaydim deye duygulandim Bunun için Allah günahlarimi bagislayarak beni mükâfatlandirdi

Alıntı Yaparak Cevapla