Yalnız Mesajı Göster

İhlâs Ve Hüsn-İ Nıyet

Eski 08-02-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi

İhlâs Ve Hüsn-İ Nıyet

Hazret-i Âise radiyallahu anha'dan:

Resûlü Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem buyurdular:
"Bir kimse, insanlarin darilmasina ragmen Allah'in rizâsina sarilirsa,kendisinden Allah razi oldugu gibi, kullari da razi eder Buna karsilik, eger bir kimse Allah'in rizasini çigneme bahasina kullari razi etmege kalkisirsa kendisine Allah gazablandigi gibi kullari da aleyhine döndürür Böylece hem Allah'i gazaplandirmis hem de kullari memnun edememis olur"
Ebu Mes'ud Ensarî radiyallahu anh anlatir:
Bir defasinda Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem Efendimize bir adam çika geldi Cihâda katilmak istedigini, fakat binecek bir seyinin bulunmadigini ifade ederek söyle dedi:
- Ya Rasûlallah, bana bir binek
Rasûlü Ekrem Efendimiz söyle buyurdu:
-Filân kisiye git O,sana bir binek verecekdir
Adam söylenen sahsa gitti O sahis, savasa giderken binmesi için kendisine bir deve verdi Deveyi alinca geri geldi Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem'e anlatdi Sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz söyle buyurdular:
-Kim hayirli bir ise öncülük ederse, kendisine aynen o hayirli isi isleyene verilen sevab kadar sevab verilir
Mesela bir kimse dese ki :
-Eger Kur'an'in tamamini bilseydim, hem onu devamli okur, hem de bütün ahkâmi ile amel ederdim
Böyle deyen kisi, eger Kur'an-i Kerim'den az bir sey de bilmis olsa onu okuyor ve ahkâmi ile amel ediyorsa Allah Teâlâ ve Tekaddes hazretleri ona sanki Kur'an'in tamamini okumus ve tamami ile amel etmiscesine sevab verir Zirâ Allah Teâlâ bilir ki eger o, Kur'an'in tamamini bilmis olsaydi, onu da okuyacak ve onunla amel edecekti
Eger bir kisi böyle dedigi halde Kur'an'dan bildigi az bir seyi dahi okumuyor ve onunla amel etmiyorsa böyle bir kisinin niyeti karsiliginda kendisine ecir yokdur Çünkü onun niyetinin halis olmadigi asikârdir Çünkü azi okumayan ve az ile amel etmeyen, çogu da okumaz ve çokla da amel etmez

Alıntı Yaparak Cevapla