08-02-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hizmetin Mükafatı:
Hizmetin Mükâfati
Utbe b Âmir anlatiyor:
On iki kisilik bir grup halinde Resûlullah’a gelmistik Arkadaslarim bana:
- Develerimizi kim otlatacak? Birisi develerimize baksin ki, biz de Resûlullah ile konusalim Ondan bazi seyler ögrenelim Resûlullah’in yanindan ayrildigimiz zaman, onun yanina gelir, ögrendiklerimizi anlatir, dediler Böylece birkaç gün onlarin develerini otlattim Bir gün kendi kendime:
- Galiba aldandim Arkadaslarim Resûlullah’ dan benim duymadiklarimi isitiyorlar, ögrenmediklerimi ögreniyorlar, dedim Bir gün sehre inmistim
Adamin birisi:
- Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, ‘kim güzelce abdest alirsa, günahindan temizlenerek, annesinden yeni dogmus gibi olur' buyurdu diyordu Hayret etmistim
Ömer b Hattab (radiyallahu anh) ise:
- O da bir sey mi? Hele sen ondan önceki sözünü dinlemeliydin, dedi
- Kurbanin olayim, onu da sen söyle, dedim
- Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem: Kim Allah’a hiç bir seyi ortak kosmadan ölürse, Allah ona Cennet kapilarini açar, o da istedigi kapidan cennete girer Cennetin sekiz kapisi vardir buyurdu, diye anlatti Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem yanimiza gelmisti Tam karsisina oturdum Fakat, yüzüne bakmak istedikçe benden yüzünü çeviriyordu Nihayet dördüncü defa:
- Ey Allah’in Resûlü, anam babam sana feda olsun! Niçin benden yüzünüzü çeviriyorsunuz? diye sordum
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem:
- Sence bir kisi mi kiymetli, yoksa on iki kisi mi? buyurdu
Bu söz üzerine dogru arkadaslarimin yanina döndüm (Ibn Asâkir)
|
|
|
|