Yalnız Mesajı Göster

Hizmetin Mükafatı:

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Hizmetin Mükafatı:

Osman b Ebu’l-As’ dan: Sakif kabilesinin hey’eti ile birlikte Resûlullah’a gelmistik Kapisina varinca develerimizden indik
- Develerimizi kim tutacak? dediler Herkes Resûlullah’in huzuruna girmeye can atiyor, disarda kalmak istemiyordu Aralarinda en küçükleri ben oldugum için:
- Isterseniz ben tutayim, ama siz çiktiktan sonra da benimkini tutacaginiza söz verir misiniz? dedim
- Tamam tutariz, diyerek içeri girdiler Biraz sonra disari çiktiklarinda, bana:
- “Haydi gidiyoruz” dediler
- “Nereye?” dedim
- “Memleketimize” dediler
- “Ben evimden çikayim, Resûlullah’in -sallallahu aleyhi ve sellem- kapisina kadar geleyim, sonra da onunla görüsmeden geri döneyim öyle mi? Bana söz verdiginizi unutmayin!” dedim

- Peki öyleyse acele et Zaten biz senin adina da soru sorduk Sormadigimiz bir sey kalmadi, dediler Hemen Resûlullah’in -sallallahu aleyhi ve sellem- huzuruna girerek:
- Ey Allah’in Resûlü -sallallahu aleyhi ve sellem- beni dinde derin anlayisli yapmasi ve ilim ögrenmeyi nasip etmesi için Allah’a dua et” dedim
- Ne dedin? diye sordu Sözümü tekrar ettim Bu defa:
- Benden arkadaslarinin hiç birinin istemedigi bir sey istedin Git sen onlarin baskanisin Kavmin arasinda sana gelenlerin de baskanisin, buyurdu (Hayatü’s-Sahâbe, Taberânî)

Insan, firsat düstükçe, ibâdet ve hayrin, büyügüne küçügüne bakmayip, ihlâs üzere hepsini yapmaga gayret etmelidir Çok büyük hizmet yapanlar, bazi küçük görülenleri ihmal ederler Halbuki Allah Teâlâ’nin rizasi nerededir, hangisindedir bilinmez

Alıntı Yaparak Cevapla