08-02-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İlahi Armağan -18- Meclis
Ey cemaat! Sözlerimi kabul ediniz Ben sizin için bir nasihatçiyim, iyiliğinizi dilerim Ben sizlerden uzaktayım Sizin varlığınıza da uzağım Benim bütün varlığım sizden ayrıdır Kendi varlığımdan da uzağım Kurtuluşumu ilâhî fiillerin tecellisinde ararım Sizin kurtuluşunuz için de aynı duyguyu taşırım Beni itham etmeyiniz Benim için dilediğimi size de isterim Peygamber (s a v) Efendimiz buyuruyor ki: “İman sahibi, kendine istediğini din kardeşine de istemedikçe olgunlaşamaz ”
Bu kelâm, reisimizindir, önderimizindir Büyüğümüz ve idare edenimiz, böyle ferman eder Bu sözün sahibi bizim şefaatçimizdir Peygamber (s a v) Efendimiz, yaratılmışların ilkidir Âdem Peygamber’den bu yana her gelen elçi onu bize takdim etti Kıyamete kadar onun takdimi devam edecek Hiç bir kimseyi, kendisi için sevdiği şeyi başkası için aynı duygu ile istemedikçe iman sahibi kabul etmedi Kendine güzel yemek arıyorsan kardeşine de ara İyi elbisen varsa iman kardeşin için de yapmaya çalış Kendin için dilediğin yüksek rütbeyi, iman sahibi kardeşin için de iste Bunları yapmadığın takdirde olgun iman dâvasında bulunma Kardeşin aç yatarken sen nasıl mal yığarsın! Sen mal yığmak sevdasındasın Komşun fakir, çocukların az şeyle geçinmekte
Malın zekâtını ver Her gün hayli para kazanmaktasın Kâr üstüne kâr ediyorsun, yeterinden daha çok mal kalmış elinde; ama kimseye vermek istemiyorsun Sen bolluk içinde yaşarken, öbürlerinin darlığına nasıl tahammül ediyorsun? Yapamazsın, çünkü şeytan ve kötü duygular arkadan sana emir yağdırmakta Onlar sana emir verdikçe hiçbir kimseye iyilik yapamazsın ve kimsenin iyiliğini düşünmen kabil olmaz
Hırsın bol İçinden çıkılmaz ümitlerin var Dünya sevgisi içini kaplamış Bunlara karşılık takva hâlin az, imanın zayıf Bu hâller seni şirkçi yaptı Küfre kattı Mal ve halkı Allah'a karşı çıkardın
Haberin var mı? Bir kimsenin dünya sevgisi artarsa hırsı çoğalır Ölümü unutur Hak’la karşılaşmayı aklına getirmez Helâli, haramı ayırt etmez Bu hâli ile Hakk'ı ve hakikati inkâr etmiş olur Şu âyet-i kerime bunu haber veriyor: “Onlar ki, derler: Hayat yalnız bu hayattır, ölürüz, diriliriz Zaman bizi helak eder ” (el-Mu’minûn, 23/37)
Hareketlerinle sanki onlardan biri olduğunu gösteriyorsun Lâkin sen Müslümansın Sen şahadetle bezenmişsin O şahadet kanma karışmış Namaz kılmakta, oruç tutmakta İslâm ümmeti ile birsin Yaptığın diğer hareketler, âdet yerini bulsun diye namaz kıldığını gösteriyor Sen yaptığını ibâdet sanıyor, dıştan halka iyi olduğunu göstermek istiyorsun Kalbin facir Bu hâlin yararını nasıl bulursun?
|
|
|
|