08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İlahi Armağan -9- Meclis
Ey cemaat! Uyunuz, size de uyan olur Kaza ve kadere boyun eğin, hizmetinizi eksik etmeyin Hükümlere razı olursanız, öyle olursunuz Nasıl olursanız, öyle de idareciler bulursunuz Nasıl çalışırsanız, öyle karşılık görürsünüz
Hak, Azîz’dir, Celîl’dir Kullara zulmetmez Az iyiliğe çok mükâfat verir Temiz ve doğru olan, kötü olarak anılmaz Doğruya hiç bir zaman “yalancı” ismi verilmez
Ey evlat! Hizmet edersen, sana hizmet edilir Uysal olursan, kafa tutanın olmaz Azîz ve Celîl olana hizmetçi ol Şu dünyanın sahte sultanlarına hizmet etmekle eline ne girer? Onlar ne fayda verir, ne de zarar getirir Şimdiye kadar, sana ne verdiler? Kendi yararlan için ne yaptılar? Hangisi ölümü geri çevirebildi? Kısmetinde olmayanı, bir tanesi sana verebiliyor mu? Hakk'ın sana nasip etmediği şeyi sana vermeye kimin gücü yeter? Ellerinden çıkan bir iyiliği çevirmek onların haddi mi? Yapabiliyorlar dersen, iman sahibi olmadığın meydana çıkar
Bilmiyor musun, veren yoktur, alan olmaz, zarar getiren olmaz, iyilik veren bulunmaz, sonu öne, önü de sona alan yoktur; ancak bunları Allah yapabilir Bunları bildiğini söylersen, sana sorarım: Bildiğin hâlde nasıl başkasını Mevlâ'ya tercih ediyorsun?
Yazık sana, âhireti dünya ile nasıl kirlettin? Mevlâ'nın itaatini, nefsin itaati ile nasıl karıştırdın? Halkı Hakk'a nasıl kattın? Bir yandan takva dâvası, bir yandan da Hakk'ı kullara şekva! Olur mu, yaptığını sen de beğenmedin değil mi?
Bilmez misin, Allah muttakîleri esirger Onlara yardım eder Kötülükleri onlardan def eder Çeşitli bilgiler öğretir Nefislerini tanıtır Onların kalplerine bakar, bilmedikleri taraftan rızıklar verir Allah Teâlâ bazı kitaplarında şöyle buyurmuştur:
“Ey Âdemoğlu, iyi komşundan utandığın kadar, benden de utan ”
Peygamber (s a v) Efendimiz de buna benzer bir hadîs-i şerif beyan eylemiştir:
“Bir kul, hata işleyeceği zaman, kapılarını kapar, perdelerini çeker, kullardan saklar; ama ona şöyle hitap edilir: Ey Âdemoğlu! Beni, görenlerin en küçüğü yaptın! Hâlbuki hepsinden önce Beni düşünmeliydin ”
|
|
|