Yalnız Mesajı Göster

Emânet Ve Tevbe

Eski 08-02-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Emânet Ve Tevbe

Peygamber'imiz (SAS) buyuruyor ki:

"Günes battigi yerden doguncaya (Kiyamete) kadar Allah (CC) gece günah isleyenlere gündüz, gündüz günah isleyenlere de geceleyin elini uzatir"

Buradaki «el uzatmak» ifâdesi, tevbe etmeyi istemekten kinayedir «Isteyen, kabul edenden» daha geri bir mânâ tasir Cünki nice «kebûl eden» var ki istemez Oysa ki, «isteyen» mutlaka kabul eder

Yine Peygamber'imiz (SAS) söyle buyuruyor:

"Üstüste yigilsa da, göge yükselecek kadar çok günah isteseniz bile, arkasindan yaptiklariniza karsi pismanlik duysaniz, kuvvetle ümid edilir ki, Allah (CC) tevbenizi kabul eder"

Yine Peygamber'imiz (SAS) buyurur ki:

"Kul günah isler de o günahla Cennete girer"

Oradakiler: «Bu nasil olur ya Rasûlallah» diye sorarlar

Peygamberimiz onlara söyle cevap verir «Göz açip kapayasiya günahindan uzaklasarak hemen tevbe eder, böyle Cennete girer»

Yine Peygamber'imiz (SAS) buyurur ki:

"Günahin kefareti, pismanlik duygusudur"

Yine Peygamber'imiz (SAS) söyle buyurur:

"Günahlarindan tevbe edenler, hiç günahi olmayan kimseler gibi olurlar"

Rivayete göre bir Habes'li Peygamber'imize (SAV) gelerek sorar" «Yâ Rasulallah! Eger ben çirkin davranislarda bulunsam tevbem kabul olunur mu?» Peygamber (SAV)'imiz ona «tabii» diye cevap verdi Bunun üzerine kalkip gitti, sonra geri dönerek Peygamber (SAV)'imize yine sordu: «Ben o çirkin davranislari islerken Allah (CC)beni görüyor mu?» Peygamberimiz «tabii» diye cevap verince Habes'li öyle bir nâra basti ki; erkasindan hemen yere düserek can verdi

Rivayet edildigine göre, Allah (CC) Iblisi dergâhindan kovunca O Allah (CC)'dan uzun ömür istedi Allah (CC) da dilegini kabul ederek ona Kiyamet gününe kader ömür tanidi
Bunun üzerine Iblis Allah (CC)'a «izzetin ve celâlin hakki için canli kaldikça ademogulunun kalbinden çikmam» dedi Buna karsilik ulu Allah (CC) da Seytana «izzet ve celâlim hakki için, can teninde durdukça ben de onun tevbesini reddetmem» diye cevap verdi

Peygamber'imiz (SAV) buyurur ki:

"Suyun kiri yikayip gidermesi gibi, iyilikler kötülükleri giderir»

Said Ibni Museyib'in (rahimehullahu) bildirdigine göre, Allah (CC) «Süphesiz ki O, günahlarindan dönenleri bagislayicidir» Âyet-i Kerime-
sini, günah isleyip tevbe ettikten sonra tevbesini bozarak yine günah isledikten sonra tevbe eden bir adam hakkinda indirmistir

Fudayl (RA) der ki: « Allah (CC) söyle buyurur; «Günah isleyenleri müjdele ki, eger tevbe ederler ise tevbelerini kabul ederim Dosdogru yoldan yürüyerek ibadet isleyenler Siddiklara da bildir ki, eger onlara sirf adaletime göre muamelede bulunursam, onlari azaba çarptiririm»

Abdullah Ibni Ömer {RA) der ki: «Isledigi günah aklina geldigi zaman onun üzerinde duran ve bu yüzden kalbi ürperen kimsenin günahi, ana defterden (ümmül Kitab'dan) silinir»

Söylendigine göre, peygamberlerden biri günün birnde bir kusur isler, Allah (CC) ona bildirir ki: «Izzetim hakki için eger bir daha yaparsan seni azaba çarptiririm»

Peygamber de, Allah (CC)'a söyle cevap verir: «Yâ Rabb'i Sen sensin, bense ben Izzetin hakki için eger beni korumazsan, yine o kusuru isleyebilirim»

Bu cevab üzerine Allah (CC), onu bir daha o kusuru islemekten korudu

Bildirildigine göre adamin biri bir gün Ibni Mes'ûd'a (RA) içini kemiren bir günahini söyleyerek tevbesinin kabul edilip edilmeyecegini sorar

Ibni Mes'ûd (RA)söylediklerini duyunca yüzünü ondan çevirir, sonra adama bakarak göz pinarlarinin yasardigini görür, o zaman ona der ki: «Cennetin sekiz kapisi vardir, hepsi açilir ve kapanir, yalniz tevbe kapisi müstesna, onun basinda her zaman nöbet tutan bir melek bulunur ve hiç bir zaman kapanmaz Bunu bilerek iyi amel isle ve sakin umudunu kesme»

Anlatildigina göre, Israilogullarindan bir delikanli, yirmi sene Allah (CC)'a ibadet ettikten sonra sapitarak yirmi sene de günah ve kötülük islemis, bir gün aynaya bakarken sakalina ak düstügünü görür, bu duruma cani sikilir ve Allah (CC)'a söyle seslenir, «Allah (CC)'im! Sana yirmi sene ibadet ettikten sonra sapitarak yirmi yil boyunca günah isledim Simdi yine sana dö*nersem beni kabul eder misin?»
Kulagina söyle bir gizli ses gelir «Bizi sevdin, biz de seni sevdik Bizi biraktin Biz de seni biraktik Bize karsi geldin, seni kendi haline biraktik Eger bize dönersen seni yine kabul ederiz»

Alıntı Yaparak Cevapla