08-02-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İlahi Armağan -3- Meclis
Ey içi dışına uymayan, kullara ve sebeplere dayanan zavallı, bu çirkin hâlinle sana o büyük nasip gelmez; Hak dostluğunu bulmak mümkün değildir Bulunduğun, iyi olmayan hâl devam ettikçe hayır bekleme İzzet senin için bir seraptır, önce İslâm ol Doğruya bağlan Tevbe et İhlâs sahibi ol Kurtuluş bu yoldadır Aksi hâlde hidayet yolu sana kapalıdır, uzaktır
Sana acırım; benim sert konuşmam seni üzüyor; biliyorum Ama yanılıyorsun Aramızda düşmanlık yok Yalnız şu var ki, ben gerçeği söylüyorum Seni emir dışında görmem beni böyle söyletiyor Büyüklerin sözü seni sıkıyor
Haklısın; gurbet ilinde gezen, hak söze az dayanır Fakirlerin pek azı engin gönüllü olur En ufak öğüde gönül koyarlar
Benden bir şey işitince kabul et Allah'tan bil Ben de bir âletim Söyleten O'dur Beni aradan çıkar, O'nu gör Bir kuru taşı bile konuşturmak O'nun kudreti dâhilindedir
Bana geldiğin zaman sade gel Nefsini bir yana at Şahsî isteklerini terk et Hakikî bir basirete sahip olsaydın, beni, cümle varlığımdan soyunmuş, Hak varlığı ile var olmuş görürdün Lakin hasta ve hatalı anlayışın, bunu sezmeye yeterli değildir
Hak yolcusu, sohbetime gel Sohbetimden faydalan Hâlimde dünyalık göremezsin Dünya ve âhiret iç âlemimden uzaktır Elimde, tevbekâr olan arzusunu bulur Bana karşı iyi düşünce şarttır Sözlerimle amel etmek gerek Bunları yapan aradığını bulur Hak yola az zamanda varmış olur
Allah Teâlâ, Peygamberi’ni kelâm sıfatı ile terbiye eder Sevdiği kulları ise ilham yoluyla ıslah eder İlham velîlere, kelâm da Peygamberlere gelir Peygamberlerin vasileri, veli kullardır Onlar Peygamberlerin hakikî vekilleridir Velî olanlar, Peygamberlerin evladıdır
Allah, konuşur Musa Peygamber’le konuştu O'nun konuşması maddî yapılı değildir O kelâm sıfatının ölçüsü, tartısı, kalıbı yoktur O’nun kelâm sıfatı yaratır; fakat o sıfatı bir şey yaratmış değildir O sıfatın yaratıcısı Hak'tır Hakk'ın kelâm sıfatı derin mânalar taşır İşitenin fehmine göre renk alır Musa Peygamber’e aklı kadar konuştu Vasıta kullanmadı Bizim Peygamberimiz’le de (s a v) vasıtasız konuştu; bizzat kelâm sıfatının tecellisini gösterdi
Yâ Rabbi, hidayet yolunu, bütün kullara nasip eyle Hepsine merhamet et Cümlenin tevbesini kabul buyur Âmin!
|
|
|
|