Yalnız Mesajı Göster

İlahi Armağan -2- Meclis

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlahi Armağan -2- Meclis

2 MECLİS

Bu konuşma medresede yapıldı
Konuşma tarihi: 5 Şevval 545, Milâdî 1150

Allah'a karşı aldanışın, seni O'ndan ayırdı Bu aldanıştan dön Başına vurulmadan bu hâlden ayrıl Felâket gelmeden önce tedbir yollarını ara Başına belâ akrepleri çöreklenmeden ve yılanlar başına üşüşmeden, kötü hâlinden çekil Ama belâyı tatmadıktan sonra al­danman eksik olmaz Bulunduğun hâl yalnız seni sevince boğmasın Çünkü sevinç geçici şeydir Allah Teâlâ bir âyet-i kerimede –meâlen- şöyle ferman buyurdu:
“Onlar, verilen şeyle ferahlandılar; biz de anîden ellerinden aldık; boşa düştüler(el-En’âm, 6/44)
Allah'ın indindekine kavuşmak, yalnız sabırla mümkün olur O, her zaman sabırla emir buyurmuştur Îman sahibinin çoğu hâli, sı­kıntı ile geçer Elindeki şeyler çok bile olsa, yine de sıkıntı içindedir Çünkü bağlanmış olduğu birçok prensipler vardır Onları yerine ge­tirmek güçlüğü içinde kıvranır Dünyada, ancak hiç bir prensibe bağ­lı olmayanlar rahat(!) eder Onlar da hiç bir dine söz vermeyen din­sizlerdir Allah'ın sevdiği kullar, belâya düştükleri zaman sabra ko­şarlar, ağlamaz ve sızlanmazlar Îman sahipleri, belâ içinde dahi ol­salar iyi işleri ararlar Bulundukları hâl, onlar için Hak katında de­rece arttırır

Evet, sabır olmasaydı beni aranızda göremeyecektiniz Ben, kuş avlayan bir çocuk gibi, her an sizinle konuşmak istiyorum Buraya koşarak geliyorum Gece olur, uyuyamam Gündüzleri bu yüzden göz­lerim kapanık durur Ayaklarım tuzağa tutulmuş gibidir Allah Teâlâ, beni sizin için bu hâle getirdi Ama yazıklar olsun ki, siz bu hâli anlamak istemiyorsunuz
Eğer Hakk'ın muvafakati olmasaydı bu anlatılanlar olmazdı Bir defa düşünün, aklı başında olan bir kimse, şu şehirde oturur mu? Kendi keyfine göre burada durması, içinde bulunan uygunsuz ve huy­suz kimselerle kalması kabil mi? Riya ortalığı kapladı Zulüm arttı Şüpheliler şöyle dursun haramları bile aldırmadan yapıyorlar
Hakk'ın nimetlerine küfür çoğaldı Kötülere ve bilcümle fenalık­lara yardım arttı Çarşı-pazarı zındıklar -dinle alay edenler- kap­ladı Kürsülerde şaraplar içiliyor Hâlbuki orası hikmet kaynağı olmalı
Eğer verilmiş bir hüküm olmasaydı, evinizde yaptığınız kötü iş­leri bir bir sayar dökerdim Lâkin bana göre temel iş olan yavrula­rımın terbiyesi ve yetişmesi vardır Durumunuzu söylersem aranız­dan hemen ayrılmam gerekir Bu, her işi yarıda bırakır Bugünkü hâlimde, geçmiş büyüklerin himmetine muhtacım Peygamberlerin ruhaniyetine inanıyorum Âdem (as) Peygamberlerden bugüne ka­dar gelen bütün büyüklerin sabrını istiyorum İlâhî ve ruhanî bir kuvvete muhtacım
Yâ Rabbi, lütfet, yardım et Bizi rızana kavuştur Âmin!

Alıntı Yaparak Cevapla