Yalnız Mesajı Göster

Ümmü Kays'ın Muhaciri

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ümmü Kays'ın Muhaciri

Mekke'de Ümmü Kays adındaki genç ve güzel bir kadın vardı Kadına aşık olan biri onunla evlenmek isteyince,

kadın: ?Benim iki şartım var, eğer müslüman olursan ve benimle birlikte Medine'ye hicret edersen seninle evlenirim? dedi

Adam, vatanından ayrılıp gurbete gitmeyi ve putlardan kopup müslüman olmayı göze alamadı ama Ümmü Kays çölleri aşıp Medine'ye hicret etmeyi başardı

Ümmü Kays'ın Medine'ye hicret ettiğini duyan adam çılgına döndü ve sadece kadına kavuşma ümidi ile o da Medine'ye gitti Medine'de müslüman olup Ümmü Kays'la evlendi ve oraya yerleşti

Bir gün Peygamberimiz (sav), Allah yolunda hicret edenlerle ilgili sohbet yaparken, onların mânevî derecelerine özendi ve

"Ya Resûlallah! Ben de onlara dahil miyim? diye sorunca,

Peygamberimiz (sav) buyurdu:

Ameller (hicret, ibâdet) ancak niyete bağlıdır Herkes yaptığı işin karşılığını niyetine göre alır Kim*in niyeti (hicreti) Allah'a ve Resûlüne kavuşmaksa, onun mükâfatı Allah'a ve Resûlüne hicret sevabıdır Kimin niyeti (hicreti) dünya malı ya da (sevdiği) bir kadınla evlenmek içinse, onun hicret de ni*yet ettiği şey (e kavuşmak) dır

(Buhârî - Müslim - Tirmizî - Ebû Dâvûd - Nesâî - İbni Mâce)

Bu hadis'ten sonra o kimsenin adı "Muhâcîr'ü-Ümmü Kays" (Ümmü Kays'ın muhaciri) oldu

Kaynak: A' DAN Z' YE İSLAMİ BİLGİLER

Alıntı Yaparak Cevapla