08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Resulullah (S.A.V.)'İn, Tevrat'taki Vasıfları:
Resulullah (s a v )'in, Tevrat'taki Vasıfları:
imam Ahmed, Ata b Yesâr'm şöyle söylediğini rivayet etmiştir:
"Abdullah b Arnr b As ile karşılaşıp ona:
Resulullah (s a v )'in Tevrat'taki vasıflarını bana anlatır mısın?' diye sordum O da:
Evet! Allah'a yemin ederim ki, Resulullah (s a v ) Kur'an'daki bazı vasıflarıyla Tevrat'ta vasıflanmıştır Şöyle ki:
"Ey Peygamber! Biz seni (insanlara) bir şahit, bir müjdeci, bir korkutucu[33] ve ümmiler için de koruyucu olarak gönderdik Sen elbette benim kulum ve resulümsün Ben sana "elMütevekkil" ismini verdim Bu Peygamber; kötü huylu, katı kalpli ve çarşılarda rast gele bağırıp çağıran birisi değildir O, kötülüğü kötülükle uzaklaştırmaz Aksine o (kendisine yapılan kötülüğü) affeder ve bağışlar Allah, eğrilip (haktan) sapan bir milleti bu peygamberin irşadıyla 'La ilahe illallah' tevhid sözünü söylemeleri suretiyle doğrultmadıkça onun ruhunu almayacaktır Allah, bu tevhid kelimesiyle; birçok kör gözleri, sağır kulakları ve kapalı kalpleri açacaktır "[34]
İbn İshâk, Hassan b Sâbit'in şöyle söylediğini rivayet eder:
"Ben, yedi veya sekiz yaşlarında yetişkin bir çocuktum Görüp duyduklarımı anlayabilecek durumdaydım Bir sabah Yahudi'nin biri, Medinei Münevvere'de yüksek bir sesle:
Ey Yahudi topluluğu! diye bağırmaya başladı Halk etrafına toplandı (Ben de söylenenleri dinliyordum ) Ona:
Yazıklar olsun sana! Ne oluyor sana!' diye sordular O da:
Bu gece dünyaya gelen (ve Tevrat'ta geleceği müjdelenen) 'Ahmed'in yıldızı doğdu' diye cevap verdi " [35]
[33] Buraya kadar olan kısım, Ahzâb: 33/45'te de geçmektedir Ayrıca bu konuyla ı]gıli olarak şuralara da bakılabilir Feth: 48/8; Fâtır: 35/24; Sebe' 34/28 Furkân25/56; Enbiyâ: 21/107 (ç)
[34] Bu hadisi Buhârî, Tefsirü Feth suresi 3, Büyü 50'de rivayet etmiştir Ahmed b Hanbel'de Müsned, 3/74'de rivayet etmiştir 
[35] Muhammed Ali Sâbûnî, Peygamberler Tarihî, Ahsen Yayınları: 507508
|
|
|