Yalnız Mesajı Göster

Resulullah (S.A.V.)'İn Göğsünün Yarılması Olayı:

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Resulullah (S.A.V.)'İn Göğsünün Yarılması Olayı:

Resulullah (sav)'in Göğsünün Yarılması Olayı:

Bir ara Resulullah (sav) süt kardeşiyle birlikte süt annesi Halime esSa'diyye'nin davarlarını otlatmaktayken beyaz elbiseli iki adam gelip Resulullah (sav)'i yere yatırıp karnını yardılar Bunu gören süt kardeşi hemen Halime'nin evine doğru koşarak olayı ona haber verdi

Halime, olayın gerisini şöyle anlatıyor: Bunun üzerine ben ve süt babası, onun bulunduğu yere doğru koşarak gittik Fakat onu, ayakta rengi sararmış şekilde bulduk Süt babası onu kucaklayarak:

'Neyin var yavrum?' diye sordu O da:

Beyaz elbiseli iki adam gelip beni yere yatırdılar ve karnımı yardılar Sonrada karnımdan bir şey çıkarıp attılar Sonrada karnımı yine kapatıp eski haline getirdiler' dedi Onu alıp eve getirdik Süt babası:

'Ey Halime! Çocuğumuzu cinlerin çarpmış olmasından korkuyorum Korktuğumuz şey kendisinde görülmeden önce onu sahiplerine götürüp geri verelim' diye teklifte bulundu

Kocamın bu teklifi üzerine Resulullah (sav)'i alıp Mekke'deki annesine götürdük Oğlunu getirdiğimizi gören Amine:

Onu yanınızda alıkoymak için çok ısrarlı idiniz, ne oldu size?' diye sordu Onlar da:

Onun telef olmasından ve başına bazı haller gelmesinden korkuyoruz' dediler Sonra da olayı ona anlattılar Amine:

'Şeytanın ona zarar vermesinden mi korktunuz Hayır, hayır Allah'a yemin ederim ki, şeytan ona zarar vermek için hiçbir zaman fırsat bulamayacaktır Allah'a yemin ederim ki, oğlum büyük adam olacaktır' dedi Daha sonra annesi Amine:

Onun (büyük bir adam olacağı) haberini size anlatayım mı?' dedi Biz de:

Evet!'dedik Oda:

Ona hamile olduğum zaman sanki hiç hamile değil misim gibi hafiftim Bir gün rüyamda, karnımda bir nurun Şam'ın köşklerini aydınlattığını gördüm Doğduğu zaman ise ellerine dayanmış ve sanki konuşmak istercesine başını semaya kaldırmış gibi garip olaylar gördüm' dedi[37]

İbn Kesîr, Resulullah (sav)'in göğsünün yarılması olayı ile ilgili olarak şöyle der:

"Bu hadis, başka yollarla rivayet edilmiştir Bu, siyer ve meğazi alimleri arasında dolaşan meşhur hadislerdendir

Resulullah (sav)'in göğsünün yarılması olayı, üç yaşlarında çocukken Halime esSa'diyye'nin yanında bulunduğu sırada meydana gelmiştir Yine İsra ve Miraç'tan önce de benzeri başka bir olay daha meydana gelmişti Bu olayda; Resulullah (sav)'in göğsü yarılmış, şerefli kalbi çıkarılmış, zemzem suyu ile yıkanmış, kalbinden şeytanın payı çıkarılmış ve kalbi ilim ve hikmetle doldurulmuştur"[38]

İbn İshâk, "esSiyer" adlı kitabında naklettiğine göre; sahabelerden bazıları bir gün Resulullah (sav)'e:

'Bize kendinden söz et' dediler Resulullah (sav)'de:

'Ben, atam İbrahim'in duası,[39] İsa'nın müjdesi[40] ve annemin bana hamileyken Şam köşklerini aydınlatan bir nurun kendisinden çıktığını gördüğü rüyasıyım' Sa'd b Bekr oğulları kabilesinde süt emdim Bir ara ben orada davarlarımızı otlatmaktayken beyaz elbiseli iki adam yanıma geldi Beraberlerinde içi kar dolu altından bir leğen vardı Beni yere yatırıp karnımı yardılar Sonrada kalbimi çıkarıp yardılar Ondan siyah bir kan pıhtısı çıkarıp attılar Sonrada kalbimi ve karnımı, o kar ile yıkadılar Tertemiz hale geldikten sonra kalbimi yerine koyup karnımı eski haline döndürdüler Bu işi tamamladıktan sonra biri, diğer arkadaşına:

'Onu, kendi ümmetinden on kişi ile tart' dedi O da, tarttı ve o on kişiye denk geldi Sonrada:

'Ümmetinden yüz kişi ile tart' dedi O da, tarttı ve o yüz kişiye denk geldi Sonrada:

'Ümmetimden bin kişi ile tart' dedi O da, tarttı ve bin kişiye de denk geldi Sonunda:

'Bırak onu! Eğer onu ümmetinin tamamıyla tartsan yine de o, ümmetine denk gelir' dedi

İbn Kesîr devamla derki: "Bu hadisin senedi, güzel ve kuvvetlidir"[41]

Kısacası: Resulullah (sav)'in göğsünün yarılması olayı, iki defa meydana gelmiştir:

1 Çocukluğunda Sa'd oğullan yurdunda süt annesi Halime'nin yanında bulunduğu sırada meydana gelmişti

2 Büyüklüğünde olup bu da Buharı ve Müslim'de geçtiği üzere İsra ve Miraç gecesinde meydana gelmişti

Resulullah (sav)'in göğsünün yarılması olayının iki defa olması, Şam Yüce Allah'ın kudreti karşısında garip bir şey sayılamaz Çünkü günümüzde de göğsün yarılması olayı alışılmış bir iş haline gelmiştir Zira operatör doktor, ameliyatlarda normal bir şekilde hastanın göğsünü yarar, kalbini çıkarır ve ince işler icra ettikten sonra kalbi yerine kor ve göğsünü eskisi gibi kapatır Üstelik operatör doktor, hasta üzerinde bunları yaparken hasta acı dahi duymaz Daha sonra hasta, sanki hiç hasta olmamış gibi sağlam ve kuvvetli bir bünyeye kavuşur Artık pek çok ülkede kalp nakli ameliyatı yaygın bir iş haline gelmiştir Bugün cerrahi ameliyatlar bile, bedenin en ince noktalarında yapılan basit ve alışılmış yani normal bir hal olmuştur

Mesele böyle olunca, Resulullah(sav)'in göğsünün yarılması olayı şanı yüce olan Allah'ın kudreti karşısında imkansız olur mu? Ki bazı imanı zayıf kimseler bunu inkar etsin!! Veya olayı batıl bir şekilde tevil etsin ve Allah bu konuda bir delil indirmedi desin!! [42]

[37] ibn Kesîr, clBidâye ve;nNihâye, slı275

[38] Resulullah'ın Halime esSa'diyye'nin yanındayken göğsünün yarılmasına dair diğer rivayetler için bkz: Dârimi, Mukaddime 3, Miisned, 4/184 (ç)

Resulullah (sav)'in İsrâ ve Mi'raç gecesinde göğsünün yarılmasına dairrivaydler için bkz: Buhâri, Salât 1,

Hacc 76, Enbiyâ 5, Tevhid 37; Müslim, İman 260 262, 263 (163), 264 (164); Müsned, 5/143, 4/184; Nesai, Salât

2 (ç)

[39] Bakara: 2/127 (ç)

[40] Saff:61/61(ç)

[41] İbn Kesîr, elBidaye ve'nNihaye, 2/275

[42] Muhammed Ali Sâbûnî, Peygamberler Tarihî, Ahsen Yayınları: 510514

Alıntı Yaparak Cevapla