08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hz. İsa (A.S)'İn Mucizeleri:
Hz İsa (a s)'ın Mucizeleri:
Hz İsa (a s)'ın mucizeleri pek çoktur Bunlardan bazılarını, Kur'ân-ı Kerîm haber vermiştir Bu mucizeler diğer peygamberlerin mucizeleri gibi (Hıristiyanların iddia ettikleri üzere) Hz İsa (a s)'m ilah oluşuna değil de peygamberliğinin doğruluğuna delâlet etmektedir
Hz İsa (a s)'ın mucizelerinden bazıları şunlardır: "Hastaları iyileştirme", "körleri iyi etme", "ölüleri diriltme", "gaybtan haber verme", "beşikteyken konuşma " Hz İsa (as)'ın bunlardan başka daha birçok mucizeleri vardır
Nitekim Yüce Allah, Hz İsa (a s)m bu mucizelerinden bazılarını şöyle anlatmaktadır:
''Hani Allah (peygamberleri toplayacağı günde): 'Ey Meryem oğlu İsa! Senin ve annenin üzerindeki nimetimi[78] hatırla Hani seni, (kavmine karşı bir hüccetinin sabit olması i-çin) Ruhu'l-Kudüs (Cebrail) ile desteklemiştim Beşikte iken (mucize olmak üzere) ve yetişkin iken de (insanlara Allah'ın davetini tebliğ etmek için) insanlarla konuşuyordun Hani sana kitabı, hihneti, Tevrat'ı ve İncil'i Öğretmiştim Hani sen, Benim iznimle çamurdan kuşa benzer bir şey yapıyordun da (o yaptığın şeklin) içine üflüyordun ve Benim iznimle kuş oluyordu Sen, anadan doğma körü, abraşı, Benim iznimle iyi ediyordum Hani Ölüleri Benim iznimle (kabirden canlı olarak) diriltiyordun Hani îsrailoğullarım (seni Öldürmek istediklerinde Yahudileri) senden çekmiştim Kendilerine apaçık "mucizeler" getirdiğin zaman içlerinden küfredenler: 'Bu, apaçık bir sihirden başkası değildir' demişlerdi [79]
[78] Burada nimet ile kastedilen; Yüce Allah'ın Hz Meryem'i tertemiz klnıası ve onu bütün dünya kadınları arasından seçip üstün duruma getirmesidir, (ç)
[79] Maide: 5/110
Muhammed Ali Sâbûnî, Peygamberler Tarihî, Ahsen Yayınları: 494-495
|
|
|