Yalnız Mesajı Göster

Gençlik + Aşk

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Gençlik + Aşk

Güzel bir bakış açısı kardeşim lakin işte hayat imtihanları var ya, aşmak zorunda olunan

Çoğu gençlerimiz malesef Aşkın bir okul olduğunu bilmiyor ve sadece dünyalık görebiliyorlar halbuki Mecazi aşklar --->Hakiki aşka köprüdür

Öze inebilmek gerek, karşındaki insan sadece bir resim,asıl ressamı bulabilmek önemli
Mevlam önce resimle sevdirir kendini sonra resmi alır, aradan kendini buldursun diye ,işte o vakit yanar aşık neden böyle oldu diye

Leyla aşkından Mevlaya geçen Mecnun gibi

İşte bu noktada ilmi bilgiye, iman hakikatlerine tutunan aşıklar kurtulur ve aşkın hakikati olan Cenab-ı Hakka aşık olur(ilahiaşkın hakikatine erer)

İşte gençlerimize bunu bir okul olduğunu, büyük Allah dostlarının bu konuda ki sözlerini mütaala etmeleri sağlanırsa onlarda mecazdan hakikiye geçebilirler

En güzel örnek Hz Muhammed(sav) ;Tüm ömrünü Ebedi Sevdiği uğrunda harcamış,Miraca ulaşmış,ilahiaşkı en yükseği ile yaşamış,son nefesinde Refikiala diyerek bu fani dünyadan ayrılmıştır

Hz Mevlana(ks):Çok değerli bir müderrisken Hz Şemsin ışığıyla ilahiaşkın ilmine vakıf olmuş ve Bir Aşk okulu müderrisi olmuş tüm dünya için,bundandır ki tüm dünyadaki insanların araştırdığı değerli büyüklerimizdir onlar

Hz Rabia;Öyle bir ömür yaşamıştır ki ,tüm hayatı İlahiaşkın derinliğinde geçmiş,daha yeni onu anlatan bir kitab bitirdim,doyamadım Onun aşkına ve şu sözler dilimden döküldü okurken; Aşkına aşık olduğum Rabia dedim

Çocuklarımıza bu konuda bilgilendirmemiz gereklidir,çünkü mecazi aşklar tehlikeli bir girdap olur, bazen çıkmayı başaramazlarsa yanlış kararlar verebilirler
Bu yüzden aileler olarak bizlere önemli görevler düşüyor

Alıntı Yaparak Cevapla