Konu
:
Namazın Kaza Olacağını Kabul Edenlerin Delilleri F
Yalnız Mesajı Göster
08-02-2012
#
12
Prof. Dr. Sinsi
Sizlerin: “Rasulullah’ın (s
a
v
):
“Her kim güneş batmadan ikindi namazının bir rekatına yetişirse ikindiye yetişmiş olur
”189
kavli ile delil getirmenize gelince; sizin hadis hakkında (yorumlarınızı) ben doğru bulmuyorum
Bu hadisi görüşlerinizin içeriği olarak da görmüyorum
Çünkü siz:
“Böyle olan kimseye ikindinin hiçbir şeyini kılmamış olsa bile elbetteki ikindiyi kılmıştır” demektesiniz
Yani: Fiili ile kavuşmuş, ondan sahih olmuş ve zimmeti de beri olmuş olur manasını gütmektesiniz
şayet namaz vaktinin çıkmaından sonra sahih olmuş olsaydı, ondan kabul edilecek olsaydı, o zaman o namaza kavuşması rekat ile ilintili olmazdı
Malumdur ki Rasulullah’ın (s
a
v
):
“Her kim ikindiden bir rekata kavuşacak olursa günahsız olarak namazı sahih olur” demeyi kastetmemiştir
Bilakis ittifakla o kimse bunu kasten yapması ile günahkardır
Çünkü o hepsini vaktinde kılmakla emrolunmuştur
Bundan da anlaşılıyor ki; kauşma günahı ortadan kaldırmamaktadır
Bilakis o kimse kavuşmuş ve günahkardır
şayet güneş battıktan sonra sahih de olsa
Dolayısıyla vakitten bir rekatına kavuşması ile hiç birisine kavuşmaması arasınnda hiçbir fark yoktur
(189) Sayfa: 75’de geçti
şayet sizler:
“Eğer namazı güneş battıktan sonraya tehir edecek olursa bunun günahı en büyük olan olur” derseniz, sizlere:
“Muhakkak ki Rasulullah (s
a
v
) rekata kavuşmak ile kavuşmama arasını, günahlığın çokluğu, azlığı hususunda ayırmamıştır
Kendisi bu ikisinin arasını kavuşmakla, kavuşmamak arasında ayırtetmiştir
şüphe yok ki; bir vakitte namazın hepsinin kaçırılması o namazdan çoğunun kaçırılmasından daha büyük bir konudur
Bu vakitte namazın çoğunun kaçırılması da ondan bir rekatın kaçırılmasından büyük bir konudur” deriz
aynı zamanda bizler, sizlere şunu soruyoruz:
“Rekat ile hasıl olanbu kavuşma nedir?
Bu kavuşma ile günah kalkar mı?”
İşte bunu (günahın kalkacağını) hiç kimse söylemez
Ya da kavuşmak sahih olduğunu gösterir” demeyi de kimse teleffuz etmez
öyleki bunu tamamen kaçırması ile bir rekatını kaçırması arasınnda bir fark olmamış olur?
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul