Yalnız Mesajı Göster

Namazın Kaza Olacağını Kabul Edenlerin Delilleri F

Eski 08-02-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi

Namazın Kaza Olacağını Kabul Edenlerin Delilleri F

Sizlerin: “Rasulullah’ın (sav):
“Her kim güneş batmadan ikindi namazının bir rekatına yetişirse ikindiye yetişmiş olur”189
kavli ile delil getirmenize gelince; sizin hadis hakkında (yorumlarınızı) ben doğru bulmuyorum Bu hadisi görüşlerinizin içeriği olarak da görmüyorum Çünkü siz:
“Böyle olan kimseye ikindinin hiçbir şeyini kılmamış olsa bile elbetteki ikindiyi kılmıştır” demektesiniz Yani: Fiili ile kavuşmuş, ondan sahih olmuş ve zimmeti de beri olmuş olur manasını gütmektesiniz şayet namaz vaktinin çıkmaından sonra sahih olmuş olsaydı, ondan kabul edilecek olsaydı, o zaman o namaza kavuşması rekat ile ilintili olmazdı Malumdur ki Rasulullah’ın (sav):
“Her kim ikindiden bir rekata kavuşacak olursa günahsız olarak namazı sahih olur” demeyi kastetmemiştir Bilakis ittifakla o kimse bunu kasten yapması ile günahkardır Çünkü o hepsini vaktinde kılmakla emrolunmuştur Bundan da anlaşılıyor ki; kauşma günahı ortadan kaldırmamaktadır Bilakis o kimse kavuşmuş ve günahkardır şayet güneş battıktan sonra sahih de olsa Dolayısıyla vakitten bir rekatına kavuşması ile hiç birisine kavuşmaması arasınnda hiçbir fark yoktur
(189) Sayfa: 75’de geçti
şayet sizler:
“Eğer namazı güneş battıktan sonraya tehir edecek olursa bunun günahı en büyük olan olur” derseniz, sizlere:
“Muhakkak ki Rasulullah (sav) rekata kavuşmak ile kavuşmama arasını, günahlığın çokluğu, azlığı hususunda ayırmamıştır Kendisi bu ikisinin arasını kavuşmakla, kavuşmamak arasında ayırtetmiştir şüphe yok ki; bir vakitte namazın hepsinin kaçırılması o namazdan çoğunun kaçırılmasından daha büyük bir konudur Bu vakitte namazın çoğunun kaçırılması da ondan bir rekatın kaçırılmasından büyük bir konudur” deriz aynı zamanda bizler, sizlere şunu soruyoruz:
“Rekat ile hasıl olanbu kavuşma nedir? Bu kavuşma ile günah kalkar mı?”
İşte bunu (günahın kalkacağını) hiç kimse söylemez Ya da kavuşmak sahih olduğunu gösterir” demeyi de kimse teleffuz etmez öyleki bunu tamamen kaçırması ile bir rekatını kaçırması arasınnda bir fark olmamış olur?

Alıntı Yaparak Cevapla