08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Riyâzü's Sâlihîn'in Namaz Bölümü Hadis Rehberi
"İnsanlar yatsı namazı ile sabah namazındaki fazilet ve sevabı bilselerdi, emekleyerek bile olsa mutlaka camiye, cemaate gelirlerdi "
"Münafıklara sabah ve yatsı namazından daha ağır gelen hiçbir namaz yoktur İnsanlar bu iki namazda ne kadar çok ecir ve sevap olduğunu bilselerdi, emekleyerek de olsa cemaate gelirlerdi "
46 ve 47 Numaralı Hadis -»
- Hangi ameller daha faziletlidir? diye sordum - "Vaktinde kılınan namaz" buyurdu
48 Numaralı Hadis -» "İslam beş temel üzerine bina kılınmıştır: Allah'tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed'in Allah'ın Resulü olduğuna şahitlik etmek Namazı dosdoğru kılmak, zekâtı hakkıyla vermek, Allah'ın evi Kâbe'yi haccetmek ve Ramazan orucunu tutmak "
49 Numaralı Hadis -»
"Ben, insanlarla Allah'tan başka ilâh olmadığına, Muhammed'in Allah'ın Resulü olduğuna şehâdet edip, namazı tastamam kılıp, zekâtı hakkıyla verinceye kadar savaşmakla emrolundum Bunları yaptıkları zaman kanlarını ve mallarını benden korumuş olurlar İslam'ın gerektirdiği haklar bunların dışındadır Onların kalplerinde gizledikleri şeylerin hesabı da Allah'a aittir "
50 Numaralı Hadis -»
"Muhakkak ki sen Ehl-i kitap olan bir topluma gidiyorsun Onları, Allah'tan başka ilâh olmadığına ve benim Allah'ın Resulü olduğuma şehâdet etmeye davet et Şayet buna itaat ederlerse, Allah'ın kendilerine bir gündüz ve gecede beş vakit namazı farz kıldığını bildir Bunu kabul edip itaat ederlerse, zenginlerinden alınıp fakirlerine verilmek üzere kendilerine zekâtın farz kılındığını haber ver Buna da itaat ettikleri takdirde, onların mallarının en kıymetlilerini almaktan sakın Mazlumun bedduasını almaktan çekin Çünkü onun bedduası ile Allah arasında bir perde yoktur "
51 Numaralı Hadis -»
"Gerçekten kişi ile şirk ve küfür arasında namazı terketmek vardır"
52 Numaralı Hadis -»
"Bizimle onlar arasındaki ayırıcı temel unsur namazdır Namazı terkeden kimse küfre düşer "
53 Numaralı Hadis -»
Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem'in ashâbı, namazdan başka herhangi bir amelin terkini küfür saymazlardı
54 Numaralı Hadis -»
"Kıyamet gününde kulun hesaba çekileceği ilk ameli onun namazıdır Eğer namazı düzgün olursa, işi iyi gider ve kazançlı çıkar Namazı düzgün olmazsa, kaybeder ve zararlı çıkar Şayet farzlarından bir şey noksan çıkarsa, Azîz ve Celîl olan Rabb'i: - Kulumun nâfile namazları var mı, bakınız? der Farzların eksiği nafilelerle tamamlanır Sonra diğer amellerinden de bu şekilde hesaba çekilir "
55 Numaralı Hadis -»
"Meleklerin Rableri huzurunda saf bağlayıp durdukları gibi saf bağlasanız ya!"
56 Numaralı Hadis -»
"İnsanlar ezan okumanın ve namazda ilk safta bulunmanın sevabını bilselerdi, sonra bunları yapabilmek için kur'a çekmek zorunda kalsalardı, mutlaka kur'a çekerlerdi "
57 Numaralı Hadis -»
"Erkeklerin en çok sevap kazanacağı saf ilk saf, en az sevap kazanacakları saf son saftır Kadınların en çok sevap kazanacağı saf son saf, en az sevap kazanacakları saf ise ön saftır "
58 Numaralı Hadis -»
"Öne doğru gelin ve bana uyun! Sizden sonrakiler de size uysunlar Bir topluluk devamlı surette gerilerse, Allah onları geri bırakır"
59 Numaralı Hadis -»
"Safları düz tutunuz İleri geri durmayınız Sonra kalpleriniz de birbirinden farklı olur Aklı başında ve bilgili olanlarınız benim arkamda, onlardan sonra gelenler daha arkada, daha sonra gelenler daha arkada dursunlar "
60 - 66 Numaralı Hadis -»
|
|
|