08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Riyâzü's Sâlihîn'in Namaz Bölümü Hadis Rehberi
"Önce ilk safı tamamlayınız; sonra arkadaki safları doldurunuz Şayet eksik kalırsa, son safta kalsın "
67 -70 Numaralı Hadis -»
"Müslüman bir kimse, farzların dışında nâfile olarak her gün Allah rızası için on iki rek`at namaz kılarsa, Allah Teâlâ ona cennette bir köşk yapar" veya "Ona cennette bir köşk yapılır "
71 - 73 Numaralı Hadis -»
"Sabah namazının iki rek`at sünneti, dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır "
74 - 76 Numaralı Hadis -»
"Şayet daha geç kalsaydım, yine de bu iki rek`at sünneti bütün gereklerini yerine getirerek mükemmel şekilde kılardım"
77 Numaralı Hadis -»
Resûlullah sabah namazının iki rek`at sünnetini o kadar hafif kılardı ki, acaba Fâtiha sûresini okudu mu diye kendi kendime sorardım
78 - 80 Numaralı Hadis -»
Bir ay boyunca Peygamber aleyhisselâm'ın namazına dikkat ettim, sabah namazının sünnetinde Kâfirûn ve İhlâs sûrelerini okurdu
81- 83 Numaralı Hadis -»
"Biriniz sabah namazının iki rek`at sünnetini kılınca sağ tarafı üzerine yatsın "
84 - 86 Numaralı Hadis -»
"Bu vakit, gök kapılarının açıldığı bir zamandır O saatte iyi bir amelimin Allah'ın huzuruna çıkmasını isterim "
87 - 92 Numaralı Hadis -»
"İkindi namazının farzından önce dört rek`at namaz kılan kimseye, Allah rahmetini ihsân etsin "
93 - 95 Numaralı Hadis -»
"Akşamın farzından önce (iki rek`at) namaz kılınız" buyurdu Üçüncü defasında "Dileyen kılsın" diye ekledi
96 - 99 Numaralı Hadis -»
"Biriniz cumanın farzını kılınca, ardından dört rek`at namaz daha kılsın "
100 - 101 Numaralı Hadis -»
|
|
|