Yalnız Mesajı Göster

Müslümanım Diyen Niçin Namaz Kılmak İstemez?

Eski 08-02-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Müslümanım Diyen Niçin Namaz Kılmak İstemez?

Okunacak Duaları Bilmediğimden Kılmıyorum

Yani;"'Subhaneke' yi, fatiha süresini bir de üç ayetlik Kevser süresini ezberlemediğimden namaz kılmıyorum Aslında kılmayı çok istiyorum ama ezberlemeyince olmuyor /"Demek istiyorlar Ya da bunlara namazda kur'an-ın tamamının okunduğu, haliyle namaz kılman için kur'an-ın tamamını ezbere bilmen gerektiği mi anlatılmış yoksa!
Âlimlerimiz namaza başlayacak olan kişilerin ilk etapta alışma süresince namazda kur'andan ayetler okunmayabileceğini, söylemişlerdir Alın size güzel bir fırsat, güzel bir kolaylık Ya da ezberlemeye çalışın!
Camiye gider imamla birlikte onu taklit ederek namaz kılabilirsiniz Bu arada da namazda okunacak ayetleri ezberleriniz Ama durum biraz farklı Bana öyle geliyor ki şeytan bunları kolay kandırmış Sanki şeytan şöyle diyor;
"müvekkilim namaz kılmak istiyor Ama dili Arapçaya yatkın olmadığı için ezberlemek oldukça zor olacak onun için Yoksa müvekkilim namazı inkâr etmiyor" Biz yinede meselenin derinliklerine inelim Hangi durumlarda bu mazeretin arkasına gizlenilir? Biz bu sorumuza cevap bulmaya çalışalım
'Arapça zor bir dil Ezberi neredeyse mümkün değil' Olarak anlatılmışsa, namazla aranızda aşılması kolay bir engeldir bu Tabiri caizse bacak kadar çocuklar kuranın tamamını ezberliyorlar Demek ki ezberi zor değil
Ya da namaz kılmaya niyetlenmiş hemen bir namaz hocası almış, okunacak ayetlere bakmış en uzun süreyi görmüş, Arapçanız olmadığı için de Türkçe okuma şekline bakmışsınız, oldukça karışık, okuması zor, ezberi nasıl kolay olsun ki diye düşünüp ümitsizliğe kapılıp namazdan uzaklaşmışsınız Tabi bu bir ihtimal Eğer böyle bir durum yaşamışsanız size tavsiyem kuran hatim CD leri kasetleri var En kötü ihtimal internetten indirin, defalarca dinleyin İnanın ezberlemesi çok kolay
Kabulü imkânsız olan bu mazeretin çıkış sebebi bana kalırsa namaz kılmaya olan niyetin çok zayıf oluşuyla alakalı İnsanın işine gelmediği bir durumda akıl almaz çeşitlikte bahaneler üretir Seçtiği bir bahaneyi gözünde büyüterek imkânsız hale getirir Daha sonra kendisi de inanır
Eğer bu sebepten dolayı kılmıyorsanız size çözüm sundum Gerisi size kalmış

Alıntı Yaparak Cevapla