Yalnız Mesajı Göster

Müslümanım Diyen Niçin Namaz Kılmak İstemez?

Eski 08-02-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi

Müslümanım Diyen Niçin Namaz Kılmak İstemez?

Abdest Almaya Üşeniyorum

İlk yazdığımız sekiz maddeyi anlıyorum da, bu dokuzuncu maddeyi kabullenmekte biraz zorluk çekiyorum Namaza davet ediyorsunuz, bu davetiniz kabul görüyor ama gel gör ki namaz öncesi insana büyük bir yorgunluk veren, acı ve eziyet veren abdest te var bu namaz meselesinde!
Abdesti bahane edenleri düşünüyorum Yani kıbleye yönünü çevirecek, Arapça ayetler okuyacak, eğilip kalkacak, bu esnada kimseyle konuşmayacak, telefonlarına bakamayacak, ayetleri okurken şaşırmamaya çalışacak tüm bunlara razı ama gel gör ki namaz öncesi abdest var Eğer abdest almak namaz kılmaktan yorucu olsaydı hadi bir derece (ki derecesi yok bu işin) diyelim
Peki, bunlar su ile temizlenmeyi mi sevmiyorlar? Yoksa temizlenince kendilerini çok kötü mü hissediyorlar?
'Abdest almaya üşendiğim için namaz kılmıyorum' diyenlerin namaz kılmaya pekte niyetlerinin olmadığını ama hiç olmazsa elimizde bir bahanemiz olsun dediklerini çok iyi biliyorum
Bu sebepten dolayı namaz kılmak istemiyorsanız kendinizi bir anlık o mahşer kalabalığında Allah'ın huzurunda olduğunuzu düşünün Amel defteriniz açılmış ve namaz hanenizde birkaç Cuma ve teravih namazları var Yani açık vermişsiniz Elinizde de kapı gibi bir mazeret dosyası var Niçin namaz kılmadın diye size soruluyor ve siz de elinizdeki dosyayı uzatıyorsunuz Çok komik bir durum değil mi?
Bazıları daha da ileriye giderek ' namaz için abdest şart olmasaydı kılardık' derler Bu daha tehlikeli bir durum Bu gibi mazeret beyan edenlere izin verilseydi eğer, namaza başlayacaklarına inanabiliyor musunuz? Ben şahsen İnanmam
Burada Allah'ın hükümlerini beğenmeme, küçük görme durumu da söz konusu
Bu mazeret çeşidini kitabıma almayı düşünmüyordum ama yoğun geçen 8 bölümün ardından dinlenmeniz için bu başlığı yazdım Bu mazerete sığınan bir insanın çocukluğuna inilmeli :)
İnanıyorum ki yapı olarak üşengeç, hantal, tembel, laubali, aklını üretimde kullanmayan, hayatın her karesini eğlenerek geçirmek İsteyen, beyin jimnastiği yapmayan kişilerdir bunlar Biz yinede gerçektende namaz kılmak istediklerini ama abdest almalarının yorgunluk verdiğini varsayarak çözümler üretmeye çalışalım
Eğer; bulunduğunuz yerden lavaboya kalkıp gitmek, musluğu soldan sağa çevirmek (musluğu açmak İçin en az 1QOO kalori harcarsınız Ki yorar bu sizi!) Elinizi belinizden yukarı kaldırıp büyük bir cesaretle musluğun altına koymak her baba yiğidin harcı değil tabii Ve musluktaki su özgürlüğüne kavuşuyor Elinize temas eden su laf dinlemiyor ve rayından çıkıp yeni ütülenmiş gömleğinizi berbat ediyor Ütü mütü kalmıyor Görenlere ne diyeceksiniz? Topluma nasıl çıkacaksınız? Nasıl izah edeceksiniz?
Siz lavaboda dona kalıp olayın şokunu atlatmaya çalışırken muslukta saniyede bilmem kaç metre küp su sizin ve milli hazinemizin bütçesine önemli ölçüde zarar vermeye devam eder İçinizden; 'Nereden çıktı şu abdest alma meselesi! Dersiniz iki avucunuzda biriken suyu yerçekimine meydan okurcasına yüzünüzle buluşturmanız taktire şayan doğrusu
Ahhh! Şu suyun güzelim gözlere kaçma durumu olmasa ne güzel olacak! Buğulu gözle aynada hiç te güzel gözükmüyorsunuz Abdest almak acı vermeye devam eder İslak yüzünüz ikinci kez su ile buluşuyor Üzerinize sıçrayan suya engel olmak ne mümkün! 'Eskiler ne yapıyorlardı acaba? 'Diye düşünmezsiniz bile Sıra kotlarınızı suça alet etmeye geldi İslak elinizle ütülü gömleğinizi katlıyorsunuz Yenge hanımın kızacak olmasını takmıyorsunuz bile! Taş fırın erkek bu olsa gerek
Banyo, havuz ve deniz dışında kollarınız ilk kez su ile tanışıyor Gözünüz bir o kolunuzda bir bu kolunuzda Onurunuzdan hiçbir şey kaybetmediğinizi göremiyorsunuz
Bu yola baş koydunuz ve pes etmiyorsunuz Pantolonda ütü mütü bırakmayan ayak yıkama kısmına geldiğinizde içinizden ' Bu kadarı da fazla'' demek geçiyor Ama Allah korkusundan diyemiyorsunuz Ve sağ ayağınızı yerden kaldırıp lavaboya koymanız ecel terleri döktürüyor size Ama yılmıyor-sunuz Farz et ki spor yapıyorum deyip rahatlatıyorsunuz kendinizi
Bu bölümü okurken bazılarınız; Feyzullah dalgamı geçiyor bizimle diyebilir Evet, dalga geçiyorum Ama sizinle değil Sadece bu mazerete sığınıp ta namaz kılmayanlarla dalga geçiyorum Nasıl ki onlar Allah'ın bu hükümleriyle dalga geçiyorlarsa ben de onlarla dalga geçiyorum İnanın bu sebepten namaz kılmayanlar bence umutsuz vakalar Ömürlerinin sonuna kadar kılacaklarını zannetmiyorum
Bazen şok tedavisi hayat kazandırabiliyor Ne demek istediğimi anladınız zannediyorum

Alıntı Yaparak Cevapla