08-02-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Müslümanım Diyen Niçin Namaz Kılmak İstemez?
Arkadaş Çevremde Namaz Kılan Yok Onlardan Etkilendim
Allah affetsin bir dönem benimde namaz kılmama sebeplerimden birisiydi  Arkadaşım namaz kılmıyor; bende kılmayacağım  Neden acaba diğer arkadaş şöyle düşünmüyor; 'arkadaşım namaz kılmak istiyor; bende kılacağım '
Arkadaşlarından namaz kılmayan biri namaz teklifiyle karşı karşıya geldiğinde ilk önce arkadaşlarıma ne diyeceğim? Dîye düşünür Tam o an şeytan, arkadaşları adına, alaya alarak konuşur;
"Demek namaza başlayacaksın! Sofu olcan hı! Desene seni de kaybettik!' Aynı mahallede beraber büyüyen, iyi ve kötü günlerinde beraber gülüp beraber ağladıkları arkadaşlarının veda konuşmasıyla yanlız kalacağına inanır  •
Kabuk değişikliği zor geçer  Kabul görmüş bir hayattan vaz geçip bazı özgürlüklerin kısıtlandığı bir hayatı tercih etmek  İyi bir inanç ve İyi bir destekle kolaylaşır ancak  Namaz teklifiyle karşılaştıysanız en iyi destekçiniz ve dostunuzun Allah-u teala olduğunu düşünün  Dostların en «güzeli  Sizi en İyi anlayan  Geleceğinizin parlak olmasını isteyen en iyi dost  
Şeytan, arkadaşlarınızın adına şöyle konuşmaz;
'Namaz kılmak istemene arkadaşların olarak çok sevindik  Gecikmişte olsa doğru bir karar  Sen bize bakma  Bizim için kendini ateşe atma  Yine arkadaşız  Öğrenir, bize de öğretirsin  Seninle gurur duyuyoruz' Hiç düşündünüz mü, neden şeytanın ilk konuşmalarına göre hayatımıza yön vermek istiyoruz?
Neden hep ümitsiz bir hayatı tercih ediyoruz? Neden empati yaparken karşımızdakileri aleyhimizde konuşturuyoruz?
Üç-beş arkadaş İçin cennetimizi nasıl feda ederiz? Hem onların bize soğuk davranacağını da kim söylemiş? Size şimdi konumuzla alakalı hayatımdan bir parça anlatayım;
1989 da Malatya'dan İstanbul'a taşındık  Kısa sürede mahallemizde arkadaşlar edindik  O kadar arkadaşlar içinde kendimize en yakın gördüğümüzle tüm sırlarımızı paylaşmaya kadar varıyordu  Günün büyük çoğunluğunu birlikte geçirirdik  Gün geldi Namaz kılmam gerektiği inancı kalbime iyiden iyiye yerleşti  Şeytan aynı senaryoyu izletti ve ben de o filmin etkisinde kaldım bir süre  
Onunla gezdiğim zaman namaz kılmıyordum  Namaz kılmak ya da arkadaşla olmak  Tercihimi bir türlü namazdan yana kullanamıyordum  Sanki arkadaşım, kılarsan konuşmam dercesine hep erteliyordum  Namaza bir an önce start verme kararı netleştikçe arkadaşıma karşı cesaretim artıyordu  Gün geldi arkadaşıma : 'camiye gidiyorum İstersen bekle beni kapıda' dedim Hiç te beklemediğim bir cevap geldi;
'beraber kılalım '
Onca zaman kılmadığım namazlara mı yanayım, neden daha önce söylemeyi düşünmediğim aklıma mı yanayım! O günden sonra arkadaşım bir süre namaz kıldı Ama yurt dışına gitmesi, Moskova gibi bir yere gitmesi namazdan tamamen soğuttu  
Namazı hayatımıza oturtana kadar namaz kılmayan arkadaşlarımızdan bir süreliğine uzaklaşmamız faydamıza olacağı kanısındayım  
Kimsenin kimseye fayda vermediği o mahşeri kalabalıkta yanınızda anneniz olmayacak  Kimse zırnık sevap vermeyecek  Uğruna namazınızı terk ettiğiniz kişi sadece sizden sevap isteyecek  İsteyen de aciiiz, istenende  Karar sizin;
"namaz ya da arkadaş çevresi  "
|
|
|
|