08-02-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Müslümanım Diyen Niçin Namaz Kılmak İstemez?
Bir Vakit Kaçırınca Moralim Bozuluyor Kılacaksan Tam Kılacaksın Diyorum
Yine şeytanın' namaz mükemmel olmalı Aksi halde kılınmamalı ' aldatmacasına kurban gidenlerin antibiyotik olarak kullanıp rahatladıkları bir mazeret  Madem bazen kaçırıyorsun kaçırmamak İçin şartların oluşması için çaba sarf etsene ya! Bu tür durumlarda sanki başkasının hatırına namaz kılınıyormuş gibi geliyor bana  
Yani;
'Kardeşim kılıyoruz, tamam ama bazen işlerden falan kaçırıyoruz  Budan sonra lütfen bana namazdan bahsetmeyin Bak filan kişi boşta geziyor İsterseniz ona söyleyin Onun aksatacağını sanmıyorum ' Der gibi geliyor bana  
Eğer namazlarınızda aksamalar meydana geliyorsa, niçin namaz kıldığınızı iyi düşünün  Namaz kaçırma diye bir lüksünüzün olmadığını iyi bilin  Namaz otobüs gibi değildir, birini kaçırdın mı diğeri  
Hangi ortamlarda namazlar kaçıyorsa o tür ortamların oluşumuna izin vermeyin  Zaten namaz kılmak için samimi olsaydınız namazlarınızı kaçırmamaya devam ederdiniz  Namazın önemini kavrayamamış olan bir insan İçin namaz ilk planda yer almaz  Haliyle unutulması ve aynı anda başka bir İş çıktığında namazın tercih edilmemesi kolay olur  
Burada yapmanız gereken şey namaz için niyetinizi tedavi etmek  Çünkü her şey niyette bitiyor Niyet sağlamsa namaz sağlam olur Niyet karışıksa namazlarda aksamalar olur  
Bazen namazlar kaçıyor diye namazların tamamını salıvermek pek mantıklı gelmiyor bana  Genelde sabah namazları ve ikindi namazlarından şikâyet edilir sanırım  Şimdi hep beraber önlem paketi hazırlamaya çalışalım  
Sabah namazına nasıl kalkılır?
Nefse en ağır gelen vakitlerin başında gelen sabah namazı, maalesef en çok kaçırılan namazların da başında gelir  Sabah namazının en büyük iki rakiplerinden biri olan uyku, eğer namazınıza galip geliyorsa güne 1-0 yenik başlarsınız  Sabaha pişman uyanırsınız  Güneşi gördüğünüz an 'tüh yine kaçtı 'dersiniz Namazı kılmamanın verdiği sıkıntı namaz için ne kadar samimi olduğunuzu test etmenizi kolaylaştırır  
Kalkar kalkmaz büyük bir sıkıntı yaşayarak kılıyorsanız ve tüm gün moraliniz bozuk geçiyorsa, diğer namazları tam vaktinde kılıyorsanız, namaza değer veriyorsunuz demektir  Peki, buna rağmen neden namazlar kaçar?
Kurulan saatler başucuna konulduğunda kapatılıp uyumaya devam edilmesi kolay olur  Sabah uyandığınızda ilk Önce saati suçlayarak ; ' yine çalmadı dersiniz  Oysaki defalarca sizi uyandırmaya çalışmış ama 'kafasına vurarak' susturmuşsunuzdur  Uyandığınızda hatirlayamıyorsunuzdur bile  
Yapılacak tek şey, saati yattığınız yerden uzağa ya da yüksek bir yere koymanız  Böylelikle kapatmak için kalkıp saatin bulunduğu yere kadar yürümeniz, niçin kalktığınızı hatırlatacaktır  
Eğer buna rağmen kalkamıyorsaniz erken uyumanız gerekecektir  Bu kez sabah namazının rakibi 'gece muhabbetleri :
Özellikle de öğrenci evlerinde kalanlarla, muhabbeti güzel misafirlerle geceyi geçirenlerin sabah namazına kalkamadıkları görülür  Geç yatılınca -kurulu saate rağmen- sabah namazına kalkamayacakları bilinmesine rağmen neden muhabbete devam etmek sevimli gelir ve namaza tercih edilir?
Gece muhabbetlerine verdiğimiz değeri neden sabah namazına veremiyoruz? Bu gibi durumlarda namaz için ne kadar samimi olup olmadığımızı test edebiliriz  Sabah namazına kalkamayacağı kanaatine varınca sabah ezanı okununcaya kadar uyumadan bekleyenleri de az işitmedik  
Şimdi de sabah namazının önemini peygamber efendimizin dilinden öğrenelim;
[size="4"]"Namaz kılan kişi, vakti çıkmış namazları da kılar  Onun vaktinde kılamayıp kaçırdığı, ehlinden de malından da daha mühim (bir kayıptır )"
[size="4"]"Kim sabah namazını kılarsa, Allah'ın garantisi altındadır "
Evet  Eğer bu sebepten namaz kılmaya ara vermişseniz, ne kadar zarar da olduğunuzu ahiretinizi riske ettiğinizi görmüş-sünüzdür  Sîzin namaz kılma şekilleri ve okunacak duaları öğrenme sıkıntınız yok  Yapacağınız tek şey niyetinizi tedavi ederek hayatınızı vakit namazlarına göre programlamanız  Bunun için vakit geç değil inanın  
[url=http://www ebediyyen biz/#_ftnref1] muvatta
[url=http://www ebediyyen biz/#_ftnref2] kütübü sitte-c 17 syf 541
|
|
|
|