Yalnız Mesajı Göster

Müslümanım Diyen Niçin Namaz Kılmak İstemez?

Eski 08-02-2012   #20
Prof. Dr. Sinsi

Müslümanım Diyen Niçin Namaz Kılmak İstemez?

Namaz Kısmet Meselesi Allah'tan Bir Uyarı Bir Işık Bekliyorum

Namaz kılmak istememenin başka bir anlatım şekli de diyebiliriz Çok tehlikeli bir virüs Evet, şeytan tarafından namaz için tüm kanalların tıkatıldığı, işin artık Allah'a havale edildiğini gösteren bir mazeret Yani; 'hiç kimse namazı bana sevdiremedi Ne siz nede okuduğum kitaplar sevdirdi namazı' Sanki böyle diyorlar
Ya da; 'Bir türlü alışamadım, ya da kılmak içimden gelmiyor, dua edin de Allah bir şekilde uyarsın!' Allah-u Teala en yakınınızın canını alarak uyarmak istese! Ya da şiddetli bir depremle uyarmak istese, ya da ağır bir hastalık vererek uyarmak İstese, gerçekten namaz kılar mısınız?
Korkuyla başlanılan namazın sürekliliği korku bitinceye kadardır Korku biter, namaz biter Bunu 17 ağustos depremini yaşayanlar çok iyi bilir 100 kişi namaza başlar, en fazla 5 kişi namazını bırakmadan hayatına devam eder Zaten korkuyla kılınan namaz tat vermez O namazın içi boştur
Korkudan dolayı namaz kıldığınızda namaz esnasında Allah'tan utanırsınız Allah tarafından şöyle bir ses İşitirsiniz;
"Emrettiğim için değil de korktuğun için namaz kılıyorsun öyle mi? Bu düşünce namaz esnasında beyinde fırtınalar oluşturur Namaz kılarak mahcup olmaktansa kılmayıp kimseyi kandırmaya çahşilmadığını ispat etmek en sağlıklı davranış olarak algılanır Namazlar anında bırakılır ve artık o ses işitilmemiş olur Burada kazanan yine şeytan olur Çünkü o ses şeytandan gelir O an şeytan için iyi bir fırsat anı ve o an çok iyi değerlendirilir Ruhunuz bile duymaz
Namaza başlamanız için bir fırsat anıdır aslında Nasihat eden varlık ne bir kitap nede bir insan Hiç kimse namazı bu kadar etkili anlatamamıştır Birkaç saniye süren korkutarak {doğal afetler ya da yakınlarına isabet eden ölümler) anlatılan namaz ömür boyunca kılacağınız en samimi namaza aday namazlardandır Ya şeytanın fitnesiyle hızlıca kılar, korku geçince bırakırsınız ya da bırakmamak niyetiyle namaza start verirsiniz
Namaz için Allah'tan bir ışık beklemek oldukça rizikolu bir durum Ya o ışık gelmezse! Ne yapacaksınız? , Yarın mahşer gününde ; 'Niçin namaz kılmadın ey kulum? ' dediğinde, suçu Allah'a atıp (hâşâ!) ;' senden ışık bekledim ama gelmedi'' mi diyeceksiniz!!!
Allah'tan size vahiy gelmez Gün içinde nice ışıklar geliyordur ama görmüyorsunuz

Alıntı Yaparak Cevapla