Yalnız Mesajı Göster

Müslümanım Diyen Niçin Namaz Kılmak İstemez?

Eski 08-02-2012   #21
Prof. Dr. Sinsi

Müslümanım Diyen Niçin Namaz Kılmak İstemez?

Küçükken Alıştırmadılar Şimdi De Zor Geliyor

Olabilir Anne ve babanız namaz kılmayan kişilerdir, ne diye öğretsinler ki? Ya da cahillik yapmış öğretmemişlerdir Onlar hesabını Allah'a vereceklerdir Sizin namaza başlama vaktinizi anne ve babanız değil Allah belirlemiş Şu ana kadar namaz kılmak aklınıza gelmemişse ve bu sayfaya kadar sabırla okuduysanız sizi namaza davet ettiğimi anlamışsınızdır
Bu mazerete sığınanlar anne ve babalarına kızmış, ömürlerinin sonuna kadar namaz kılmamaya karar vermişlerdir Kızgınlık küçük yaşta başlamış hala devam ediyor Yıllar sonra niçin namaz kılmıyorsun diye sorduğumuzda" küçükken alıştırmadılar,şimdide kılmak ağır geliyor"diyecekler
Sorun kendilerine çocuklarınızı namaza alıştırıyor musunuz diye, hayır diyecekler Kendileri anne ve babalarına topu attığı gibi evlatları da kendilerine atacaklar Topu atan memnun alan memnun
Bugün birçok insan anne ve babasından namazı öğrenmedi Babam imam olmasına rağmen namaz kılmıyordum Kıldığımı sanıyordu sadeceBabam öğretmedi diye kılmamazlık yapamazdım ki?
Zannedersem birileri namaz ve kur'an öğrenimi İçin ' küçükken öğrenemezsen büyüyünce hiç öğrenemezsin 'anlayışını suiistimal ediyor Erken yaşta öğrenmeleri için güzel bir tehdit olan bu söz İleriki yaşlar için kılmama sebebi oluyor Çok ilginç
Şu zor geliyor bahanesini biraz kurcalayalım Namazın nesi zor geliyor? Yani bir süre kıldınız da yorucu mu geldi de kılmayı bıraktınız? Eğer alışamama korkusu yaşıyorsanız çözümü çok kolay Hemen bir başlık atalım ve konumuzu toparlayalım
Namaza nasıl alışabiliriz?
1- Namazın, hayatımızın bir parçası olduğuna şartlanalım
2- Namazı kaçırdığımız zaman sanki cennet kapılarının yüzümüze çarpıldığını hayal edelim
3- Hemen şimdi başlamaya karar verip en yakınlarımızdan destek almaya başlayalım
4- Sadece bulunduğumuz vakit namazını düşünerek önümüzde tek bir namaz var ve bu namaz benim son namazım olabilir diye düşünelim
5- Namaz öncesi beş dakika niçin namaz kılmamız gerektiğini düşünelim
6- Namazda okuyacağımız ayetlerin Türkçe anlamlarını okuyalım
7- Namaz kılmayanların Mahşer gününde gireceği sıkıntılarını düşünelim
8- Müslüman'ım diyorsam namaz kılmalıyım diye şartlanalım
9- Her an öleceğimizi düşünelim
10- Kılmadığımız vakit namazlarını gözümüzde büyütmeyelim
Maddeleri arttırmak mümkün Siz yeter ki hemen karar verin, inanın Allah sevdirir size namazı
Topu size attım yani :)

Alıntı Yaparak Cevapla