Yalnız Mesajı Göster

Müslümanım Diyen Niçin Namaz Kılmak İstemez?

Eski 08-02-2012   #23
Prof. Dr. Sinsi

Müslümanım Diyen Niçin Namaz Kılmak İstemez?

Namaza Başlayıp Tekrardan Bırakacağımdan Korkuyorum

Sahnede yine şeytanı görüyoruz Muhatabının başını okşayarak izlettiği bir filmin etkisi atında kalarak sığınılmaya çalışılmış bir mazeret Namaza başlamadan pes etmek, Adama sorarlar nereden biliyorsun devam edemeyeceğini? Sen bir kararlılıkla namaza başla, kılmadığın zamanlarda kılmama sebeplerini araştır ve önlemler almaya bak
Belki de çevrenizde kılıp kılıp bırakanları gördünüz de ondan ümitsizliğe düştünüz Her İnsan istikrarsız olmayabilir ama Onların istikrarsızlığı sizi aldatmasın Çocukluğundan buyana namazlarını aksatmayanları da görün derim
Aslında şeytanın ; ' Namaz kılınacaksa mükemmel olmalı Aksi halde kılınmamalı /'zarfı da açılıp okunmuş ve anında kabul görmüştür Aslında ilk cümle gayet güzel ama cümlenin devamıyla alakası yok Hiç kılmamak neden az kılmaktan daha iyi olsun ki? Burada sanki biraz duygusal bir yaklaşım var
Sanki hiç kılmayınca Allah tarafından;
"En doğrusunu yaptın ey filan kulum İstikrarsız olunmaktansa kenara çekilmek en iyisi!" böylece takdirle karşılaşacaklarına inanmışlar gibi geliyor bana Eğer böyle düşündüğünüz için namaz kılmaktan uzaklaşmışsanız size, daha önceden kitabımıza aldığımız şu hadisi hatırlatırım;
Yarın mahşerde amel defteri açıldığında sorulacak ilk soru namaz olacak ve bakın ne diyecek Allah-u teala;"kulumun namazları tam mı?"sizce eksik olması mı,yoksa hiç kılınmamış olması mı iyidir? Aslında zararda olduğunuz çok açık Eğer buna rağmen kılmamakta ısrarlıysanız ahirette ciddi bir sıkıntının sizi beklediğini hatırlatalım
Devam edememe korkusunun bazı sebepleri de olmalı Eğer hayatımızın herhangi bir alanında istikrarsızlık varsa ki normal karşılanabilinir, bu istikrarsızlık namaza yansır korkusu olmamalı Namaz onlardan çok farklı Hem uzun sürmüyor hem de özel bir masrafı yok, hem de sorunlardan bir anlık uzaklaşıp kafa dinlemiş olacaksınız Bir taşla kuş sürüsü
Âlimin bir tanesi, gece namazının lezzetini almak için tam yirmi yıl sabrettim Yirmi yılın sonunda gece namazının tadını alabildim diyor Namaz için şartlanın Hayatımın olmazsa olmazlarından deyin
Ve namazı sevdirmesi İçin Allahtan yardım İSteyin Bu yardımı namaz kılarak isteyin

Alıntı Yaparak Cevapla