Yalnız Mesajı Göster

Müslümanım Diyen Niçin Namaz Kılmak İstemez?

Eski 08-02-2012   #27
Prof. Dr. Sinsi

Müslümanım Diyen Niçin Namaz Kılmak İstemez?

Gencim Yaşlanınca Namaz Kılmayı Düşünüyorum

Yaşlandıkları halde namaz kılmayanların birçoğu yaşlanınca kılacağım inşallah diyen insanlardı Yaşlandılar, ama kılmadılar-kılmıyorlar Herhalde hala kendilerini onsekizlik olarak görüyorlar Bu mazerete sığınanlar namaz kılmayacağım demiyorlar Böylelikle hesap gününde işin içinden sıyrılacaklarını sanıyorlar
Bu mazeret, ibadetleri erteleme hastalığından besleniyor Nefsine ters gelen ibadetlere güzel bir kılıf bularak paketleyip rafa kaldır, varsa ömür ve kalırsa iman, raftan tekrar al ve yaşamaya çalış Yaşlanıncaya kadar yaşama garantisi olmayan bir hayattayız Gidin mezarlıklara Ölüm tarihinden doğum tarihini çıkarın çoğunun Kırk yaşının altında olduğunu görürsünüz
Allah bilir ama belkide çoğu yaşlanınca kılacağım diyen insanlardı Merak ettiğim bir durum var, İnsanlar neden yapması gereken ibadetleri ertelerler? Kimi, ramazanda başlayacağım der, kimi işlerim düzelsin sonra başlayacağım der Mutlaka bîr tarih koyarlar En erkeni pazartesi başlayacağını söylerler
Adı konulan tarihe kadar kalp rahattır Günahlardan muaftır! Hesabı sorulmaz! Verilen o tarihe kadar Gündemini işgal etmez Fakaaat! Tarih yaklaştıkça iç muhasebe, iman durumunuz oranında kızışır Yeni bir bahane bulunur ve tarih tekrar ertelenir Bu paragrafı yazarken arkadaşlarımdan birine İçtiği sigaranın caiz olmadığından bahsettim, evlenince bırakacağını söyledi Evleninceye kadar canı alınmayan arkadaşımız, İlk çocuğu olunca bırakacağını söyledi İnanın ikinci çocuğu oldu ve hala içiyor Geçenlerde karşılaştık;
Gülerek ; 'Umre'ye gidince bırakacağım abı 'dedi Kısmetse bu sene gidecek İnanın bırakıp bırakmayacağını merak etmiyorum Biliyorum ki umre dönüşü yeni bir bırakma tarihiyle gelecek
Burada üzerinde ısrarla durmamız gereken bir konu var İbadetler neden ertelenir? Neden ibadetler sosyal hayattan çıkarılır? Neden ibadetlerin varlığından rahatsız oluyorlar?
Gerçi önceki bölümlerde yer yer açıklamaya çalıştık ama yine de başlığımızı atarak çözümler üretmeye çalışalım
Namaz neden ertelenir?
En erken hafta başına ertelenen namazın erteleme bitiş tarihi yaşlılık zamanıdır Erteleme hastalığının en büyük sebebi; işlenilen günahlardan vaz geçmek İstenmemesi, hayatın daha da renkli yaşanmak istenmesi, Geleceğin garanti altına alınmak
(Tavizler vererek çok çalışıp mal biriktirenler) İstenmesi VD
Aslında hayatlarından soyutladıkları namaz hiç de engel olmaz Ama şunu çok iyi biliyorlar ki, kılacakları namaz canlarını sıkacak Kılacakları namazın hatırlatıcı olması zevklerini kursaklarında bırakacaklarını çok iyi biliyorlar Zaten yaşlılık birçok harama engel Hayatın renkli sahnesinden uzaklaştırır yaşlılık Kılınacak namazların eda edilmesi artık nefse pek te ağır gelmez Tabi kalpte, namaz kılmayı tetikleyecek iman kalmışsa
' Yaşlanınca kılarım' demek 'yaşlanıncaya kadar Ölmezsem kılarım, ölürsem de mesul olmam 'olarak mı anlamamız lazım acaba? Ne dersiniz?

Alıntı Yaparak Cevapla