Yalnız Mesajı Göster

Müslümanım Diyen Niçin Namaz Kılmak İstemez?

Eski 08-02-2012   #28
Prof. Dr. Sinsi

Müslümanım Diyen Niçin Namaz Kılmak İstemez?

Namaz Kılmıyorum Ama Namaz Kılanlardan Daha Dürüstüm

Bu başlığı yazarken gözlerimin Önünde şöyle bir tablo canlandı:
'İnsanların tamamı Allah'ın huzurunda ve amel defterleri açılmış sırayla namazları soruluyor
İnsanlardan bir gurup;
'Yapmış oldukları hayırlardan, anne ve babasını gönderdiği hacdan ve vermiş olduğu sadakalardan bahsediyor Allah niçin namaz kılmadınız? Dîye soruyor, bunlar; 'Allah'ım bizler namaz kılanlardan daha dürüsttük' Diye cevap veriyorlar
Soruya verilen doğru bir yanıt mıdır sizce? Namaz kılmak ayrı bir şey dürüst olmak apayrı bir şey değil mi? Bu şuna benzer; Matematik ödevini yapmayan bir öğrenci, öğretmenine; her ne kadar ödevimi yapmadıysam da kimyam süperdir İnanın aynı bu örnek misali
Karnenizde bir dersiniz bile zayıf olunca, başarılı olduğunuz diğer derslerin hiç bir önemi kalmıyor Ne takdir belgesi alabiliyorsunuz ne de teşekkür belgesi Ameller de karne gibidir Edebiyat dersinizden çok başarılı olmanızın matematik dersine bir katkısı olmaz
Dürüst olmanızın karşılığını bu dünyada mutlaka alırsınız, Bu dürüstlüğünüzü namazla süslemeniz Allah katındaki derecenizi artırır Kılacağınız namaz, dürüstlüğünüzün ahiretteki karşılığını da kurtarmış olur Bir taşla iki kuş
Namaz olmayınca ciddi bir sıkıntılar yaşanır mahşerde Bence iyi hesaplar yapın Çevrenizdeki namaz kılanlar, zaten yaptıkları yanlışların cezasını görecekler, o yanlışlara kızıp ta namazı terk etmekle inanın sağlıklı bir tavır sergilememiş olursunuz Kılacağınız namazlarla örnek olmaya çalışın Kılacağınız namazlarla onlara ders verin Kılacağınız namaz dürüstlüğünüzü olumsuz yönde nasıl etkiler? Niçin namaz kılmak bu kadar ağır geliyor?
Bence başka sebepleri olmalı Namaz kılan bir insanın hatalarına kızıp ta namaz kılmadıklarını söyleyenler içindeki inançsızlığı dışarı yansıtmamaya çalışıyorlar diye düşünüyorum Çünkü bunlar namaz kılan Müslümanları pek sevmiyorlar Yakın akrabalarımdan birinden de biliyorum Her konuşmasına İslam dünyasının geri, batının ise gayet modern olduğundan bahseder
_^Bir namazın eksik sizin 'dediğimizde sanki namaz kıldığında namaz kılıp ta hata yapanlar gibi olacağını zannedercesine;
Yok, kalsın almayayım' der Bu mazerete sığınanların genel yapısıdır bu İnanın sizin namaz değil de iman probleminiz var Neye nasıl iman ettiğinizi ve nasıl iman etmeniz gerektiğini bence hemen düşünün
Dürüst olmak gerekirse eğer; namazsız bir dürüst, dürüst değildir

Alıntı Yaparak Cevapla